Facebook Whatsapp İnstagram İçin Gaziler Günü Mesajları

Kısa öz mobil mesajlar için en güzel gaziler günü mesajlarını buradan bulabilirsiniz. Facebook Whatsapp İnstagram için kısa mesajlar burada.

Facebook Whatsapp İnstagram İçin Gaziler Günü Mesajları

19 Eylül 1921 En güzel Gaziler Günü mesajlarını sitemizden bulabilirsiniz. Resimli gaziler günü mesajları, kısa öz gaziler günü mesajları ve gaziler gününün önemini anlatan yazılar burada. Bolgegundem.com olarak gaziler günü mesajlarını sizler için araştırdık. Buradan tüm gazilerimizin bu güzel gününü kutlarız iyi ki varlar. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. 

19 Eylül En Güzel Gaziler Günü Mesajları

19 EYLÜL

13 Eylül 1921′ de  kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile  Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla  Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla şu önergeyi gönderdi:

“Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle  muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine  müşirlik rütbesi ile gazilik ünvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi’nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya  bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.”
Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir.
19 Eylül, “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır. Gaziler gününde yapılacak törenler, Başbakanlığın 24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

Gaziler bu vatan için canı pahasına savaşmış ve sağ dönmeyi başarabilmiş kahramanlardır. Ülkemizde 19 Eylül tarihi gaziler günü olarak belirlenmiştir. Bu unvanı herkes veremez ve sadece devlet tarafından verilir. Kemal Atatürk gazi unvanını alan bir komutandı. Atatürk gazi unvanını 19 Eylül 1921 tarihinde almıştır. Ona Gazi unvanı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmiştir ve böylelikle Atatürk tarihe adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak yazdırmıştır. Gaziler Günü 19 Eylül 2000 tarihinde resmi gün olarak ilan edilmiştir.

Türk milleti asil, yüce ve bağımsızlı seven bir millettir. Hiçbir şart altında esareti ve kısıtlanmayı kabul etmemiştir ve bu yüzden birçok savaşa girmek durumunda kalmıştır. Cesur Türk milleti, vatanı uğruna savaşmış ve savaşlardan şehit veya gazi olarak çıkmıştır. Türk milleti tarih boyunca kendinden asker olarak bahsettirmiş bir milletir.

Bu vatan kolay kurtarılmamıştır ve birçok savaşta mücadele veren Türk askerlerinin sayesinde kazanılmıştır. Özellikle Birinci Dünya Savaşı, Kütahya-Eskişehir Savaşı ve Sakarya Savaşı sırasında yaralanmasına rağmen savaşı terk etmeyen, önderlik ve komutanlık eden vatan ve millet aşığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundaki payı elbette ki en büyük olanıdır.

19 Eylül En Güzel Gaziler Günü Mesajları

Kısacası vatanın kurtuluşu ve kuruluşu yine aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde olmuştur. Tüm dünya asil Türk askerinin şerefli ve onurlu bir şekilde savaştığını çok iyi bilir. Gaziler ve şehit olan askerler bu ülkenin toprağı, dili, bayrağı, dini ve milli değerleri için savaşmıştır. Bu yüzden bir an bile düşünmeden canını hiçe sayarak savaşmış olan askerlerimize şükran borçluyuz. 

Düşmanları bitmeyen ülkemiz halen bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak adına mücadele etmektedir. Yaşadığımız bu çağda Türk askeri eskiden olduğu gibi şerefini ve onurunu korumakta ve gözünü kırpmadan savaşmaktadır. Bundan dolayıdır ki devletine ve milletine bağlı olan hiçbir Türk, gazilerini görmezlikten gelmez ve göstermesi gereken saygıyı, sevgiyi ve şükranı sunar.

Sonuç olarak: gazilere olan sevgi ve saygı kişinin kendine ve vatanına olan saygısıdır. Milletimiz de bu anlamda gazilerine sahip çıkarak saygısını ve şükranını göstermektedir.

EN GÜZEL GAZİLER GÜNÜ MESAJLARI

Vatan için yaşayıp öldünüz; Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz.

”Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor.Acımadan namertçe arkadan uzanıyor katillerin eli gencecik bedenlere.Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşer de yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde.”

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Gaziler gününüz kutlu olsun.

19 Eylül En Güzel Gaziler Günü Mesajları

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. Gaziler gününüz kutlu olsun.


Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Gaziler gününüz kutlu ve mübarek olsun

Gazi oldum arkadaşlar, Bedel lazımdı ey dostlar, Kutsalları hep korudlura, Bizden önceki gazi ordular...

Gazilerimize saygı duyalım, Ölenlerini rahmetle analım, Hayatlarından ibret alalım, Değerlerini anlayalım, Allah için savaştılar, Varlıklarını ortaya koydular, Bu günleri görseydiler, Acaba bize ne derdiler...

Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur.

Bu ülke için; siz toprağa değiῘ, o güzel kalplere gömüldünüz.

Dağda 3-5 koyun sürüsü. Tutturmuş bir kürdistan türküsü. Eline aῘmış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne öῘüsü. Sen soyu soysuz toprak senin neyine. İte itῘik yapıp kafa tutma beyine. AnῘasa dediğimi sokaktaki köpek ağῘar haῘine !

Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Gaziler destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

”Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!”

Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu orunlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine "kahramanlık günleri" ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir.

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır.

1950–1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, "Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak Birleşmiş Milletler kararıyla gitmiştir.

l. Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda birçok askerimiz şehit oldu, bir kısmı da gazi olarak geri döndü. Devletimiz bir yasa ile şehit yakınlarına "Övünç Madalyası" vererek şehitlik maaşı bağlar. Yine gazilere de madalya ile aylık maaş verir ve tedavi, ulaşım gibi hizmetlerde ücretsiz olanaklar tanır. Türk ulusu için, "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.

Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir.19 Eylül aynı zamanda Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRKün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.

Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRKün komutasındaki kahraman Türk Ordusu, 13 Eylül 1921de, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan, Sakarya Meydan Muharebesi de sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan Ordusu u Polatlı önlerinde durdurmuş, tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, onu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Ordusunun 1683 İkinci Viyana Kuşatması dan beri süren geri çekilişine de son vermiştir.
Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi, Sömürgecilerin Anadoluyu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan M.Kemal ATATÜRK ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti in yolunu açmıştır.

TBMMsi, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan M.Kemal ATATÜRKe "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesini tevcih etmiştir.

19 Eylül; 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı da, 1950de Korede, 1974de Kıbrıs a savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti in rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm Malul Gazilerin Şeref Günüdür.
19 Eylül Gaziler Günü; bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.

KAHRAMAN GAZİLER, GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Sizler, en Büyük Gazi M.Kemal ATATÜRKün yaşayan birer temsilcilerisiniz.

Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.
Vatan savunmasında, Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.
Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti i sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanından alan Şanlı Bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir.

tarih boyunca, üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneye aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadoluyu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türkü Anadoludan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin der gücü yetmez.

Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.

Sevgili gençler, yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde, bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadınıza layık olacağınıza inancımız tamdır.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, ebedi Başkomutanımız M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Gazilerimize

Vatan aşkı yüreğinde ,
Dalgalanmış, bayrak olmuş.
Dile gelmiş, dağlar, taşlar,
İnancınla hayat bulmuş.
Çıktın yola, haykırarak:
"Vatan için aksın kanım,
Ya şehitlik, ya gazilik,
Bu yurt; benim canım, kanım."
Düşmanlara karşı durdun,
İman dolu göğsün ile.
Güzel vatan, şanlı bayrak,
Senin ile gelir dile.
Güzel yurdum senden bize,;
Ne değerli hediyedir.
Sana sonsuz minnettarlık,
Hepimizin gönlündedir.
Şanlı gazi, sana selâm!
Selâm sana ey şühedâ!
Vatan için bizlerin de,
Canlarımız olsun feda!

Vatan için yaşayıp öldünüz; Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz.

”Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor.Acımadan namertçe arkadan uzanıyor katillerin eli gencecik bedenlere.Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşer de yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde.”

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Gaziler gününüz kutlu ve mübarek olsun

Gazi oldum arkadaşlar, Bedel lazımdı ey dostlar, Kutsalları hep korudlura, Bizden önceki gazi ordular...

Gazilerimize saygı duyalım, Ölenlerini rahmetle analım, Hayatlarından ibret alalım, Değerlerini anlayalım, Allah için savaştılar, Varlıklarını ortaya koydular, Bu günleri görseydiler, Acaba bize ne derdiler...

Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur.

Bu ülke için; siz toprağa değiῘ, o güzel kalplere gömüldünüz.

Dağda 3-5 koyun sürüsü. Tutturmuş bir kürdistan türküsü. Eline aῘmış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne öῘüsü. Sen soyu soysuz toprak senin neyine. İte itῘik yapıp kafa tutma beyine. AnῘasa dediğimi sokaktaki köpek ağῘar haῘine !

Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Gaziler destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!”

Vatanın bazğımsızlığı bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz Gaziler gününe özel hazırladığımız mesajlardan ayrınıtıları takip edebilirsiniz. 19 Eylül Pazartesi günü Gaziler Günü. Siz de yazımızdan en beğenilen resmli mesajları ve sözleri bularak yakın çevrenizde bulunan kahraman gazilere bir kısa mesaj gönderebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Evde Bakım Yardımı yattı mı? Evde Bakım maaşı yatan iller
Evde Bakım Yardımı yattı mı? Evde Bakım maaşı yatan iller
Yapıkredi kurban bayramı öncesi desteği açıkladı! 1200 lira destek ödemesi yapılacak
Yapıkredi kurban bayramı öncesi desteği açıkladı! 1200 lira destek ödemesi yapılacak
Vakıfbank 20 maaşa kadar kredi veriyor! Hemen başvuru yapın
Vakıfbank 20 maaşa kadar kredi veriyor! Hemen başvuru yapın
Korkunç olay! 14 yaşında çocuğu kalbine yumruklar vura vura kalbini durdurdular
Korkunç olay! 14 yaşında çocuğu kalbine yumruklar vura vura kalbini durdurdular
Çok Okunanlar
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Tuğba Ekinci sahneye jartiyerle çıktı yer yerinden oynadı görenler gözlerine inanamadı
Tuğba Ekinci sahneye jartiyerle çıktı yer yerinden oynadı görenler gözlerine inanamadı
Altın yeniden çıldırdı? Bugün güncel altın fiyatları ne kadar, 18 Mayıs 2024 Cumartesi güncel gram, çeyrek altın fiyatları
Altın yeniden çıldırdı? Bugün güncel altın fiyatları ne kadar, 18 Mayıs 2024 Cumartesi güncel gram, çeyrek altın fiyatları
Fatih Terim'in Panathinaikos'tan ayrılmasından sonra Yunanistan'da olay yorumlar! İşte o yorumlar
Fatih Terim'in Panathinaikos'tan ayrılmasından sonra Yunanistan'da olay yorumlar! İşte o yorumlar
Yorumlananlar
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor