Fahriye Kara Bulundu mu Müge Anlı'da 12 Eylül 2017

Müge Anlı'da herkesin merakla beklediği olayların başında gelen Fahriye Kara olayı çözüme kavuşuyor. Fahri Kara olayı ne oldu. Fahriye Kara bulundu mu, şu an ne yapıyor, Müge Anlı Fahriye Kara'yı ne zaman çıkartacak sorusunun cevapları burada.

Fahriye Kara Bulundu mu Müge Anlı'da 12 Eylül 2017

Yıllar sonra hacca giden bir kadının anlattıklarından yola çıkarak annelerinin yaşadığını düşünen çocuklar olayı Müge Anlı'ya taşıdı. Aylarca Fahire Kara'nın sırrı çözülmeye çalışıldı. Programa yüzlerce ihbar geldi. Fahriye'nin Yemenli çöp toplayan bir adam tarafından yaralı halde kaçırıldığı iddiası Kara ailesinde şok etkisi yarattı. İddiaya göre Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım isteyince Yemenli, Fahriye'yi kurtarma bahanesiyle kaçırmış ve yıllarca Medine'deki evinde alıkoymuş ve ondan 3 çocuk sahibi olmuştu.

fahriye.jpg

Suudi Arabistan'dan Anlı'nın programına bağlanan bir kişi, ülkenin bu haberle çalkalandığını söyledi. Yapılan haberlerin ardından Yemenli adamın damadı ile görüşüldüğünü anlattı, Fahriye Kara'nın iki oğlu ve kızının olduğunu söyledi. Oğlunun devlet görevinde bulunduğunu ve oradaki insanların çekindiği biri olduğunu, kızının ise bir Türk ile evlendiğini ve o kişinin Urfalı Davut olduğunu aktardı. Ayrıca Fahriye Kara'nın ailesinin onu aradığından haberi olduğu, Yemenli'nin 85 yaşında olduğu ise diğer bilgiler arasında.

Bu film gibi hikayeyi haber yapan Euronews'e göre Fahriye Kara'nın şimdiye kadar ortaya çıkmamasının gerisinde yapması gereken çok zor bir tercih yatıyor. Bu da Suudi Arabistan Ceza Yasası'nın 22'nci maddesinden kaynaklanıyor. Yasaya göre Suudi Arabistan sınırları içinde zina yapan kişi taşlanarak öldürülmekle (recm) cezalandırılıyor. Birini kaçırıp tecavüz ederek ondan çocuk sahibi olanlar ise halkın önünde idam ediliyor. Kara'nın önünde şimdi iki seçenek var:

1- Yemenli adamın kendisini kaçırdığını ve zorla alıkoyup tecavüz ederek 3 çocuk sahibi olduğunu açıklaması durumunda burada doğurduğu çocuklarının babası olan adam tüm halkın gözü önünde asılacak.

2- Evli olmasına rağmen bunca yıl 85 yaşındaki bu adamla karı-koca hayatı yaşadığını itiraf etmesi durumunda ise bu kez kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.

MİT ve Türk Dışişleri de gelişmeler sonrası Türk kadının bulunup ülkesine getirilmesi için devreye girdi. Konuyu sayfalarına taşıyan İngiliz Daily Mail gazetesine göre Türk diplomatlar 'Kimse ölmeden sorunu çözmek için' yoğun çaba sarf ediyor.

Suudi Arabistan'ı önceki gün ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Kral Selman bin Abdülaziz'e konuyu aktardığı söyleniyor. Suudi yasalarına göre suç ne kadar büyük olursa olsun Kral'ın af yetkisi bulunuyor. Ancak suç hac ziyareti sırasında işlendiği için Kral'ın af yetkisini kullanmadığı da iddialar arasında.

FAHRİYE KARA BULUNDU

Müge Anlı, Fahriye Kara ile ilgili son durumu bugün açıkladı. ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programına katılan aile için çalışma yürütün ekip, Fahriye Kara’nın 2 çocuğunun ve kardeşinin Suudi Arabistan’a gitmesini sağlamıştı. Müge Anlı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla Suudi Arabistan’a giden Fahriye Kara’nın durumuyla ilgili şunları söyledi:"Elimizden geleni yaptık. Cumhurbaşkanımız ve Suudi Kralı bile konuştu. Ama Fahriye Kara ortaya çıkmak istemiyor. Dolayısıyla yapabilecek bir şeyimiz kalmadı ama ondan vazgeçmedik, bunu bilin.

"FAHRİYE KARA KİMDİR?

Fahire Kara, 1970 yılında doğdu. Batman’da eşi ve 12 çocuğuyla birlikte yaşayan Fahire Kara, 1990 yılında eşi ile birlikte Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Kara çift 1426 hacı adayının hayatını kaybettiği El Muaysem Tünel İzdihamı'na yakalandı. İzdiham sırasında Fahire Kara ve eşi Abdurrahman Kara birbirlerini kaybetti. O günden itibaren 12 çocuk annesi Fahire Kara'dan hiçbir haber alınamadı. Kara ailesinin fertleri Atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. İzleyenler tarafından anlatılan olaylar ve gönderilen fotoğraflar doğrultusunda yaşadığı kesinlik kazanan Fahire Kara'yı aramaya çalışmaları devam ediyor.

YEREL HALK FAHİRE KARA'YI TANIYOR AMA BİLGİ VERMİYOR!
Arabistan'daki Fahire Kara'yı arama çalışmalarında yerel halkın kendisini tanıdığı fakat güvenlik güçlerinde çalışan oğlundan çekindikleri için bilgi vermedikleri ortaya çıktı. Kaçıran ailenin babalarının bu olaydan dolayı asılacağı korkusu yaşadıkları ve Fahire Kara'ya baskı yaparak dışarı çıkarmadıkları ortaya çıktı. Ayrıca Fahire Kara'nın daha önce evi olarak ihbar edilen yerin Fahire Kara'nın kaldığı yer değil, sattığı eşyaları koymak için depo olarak kullandığı bir mekan olduğu öğrenildi.

FAHİRE KARA'NIN EVİ BULUNDU!
Arabistan'da hac görevini icra eden Türk bir hacının kaldığı otelde çalışan bir görevlinin ise Fahire Kara'yı kaçıran kişinin akrabası olduğu ve her şeyi bildiği de Müge Anlı tarafından canlı yayında ulaşıldı. El Yahyavi camisinden bahseden Müge Anlı, Yemenli aşiretlerin yoğunlukla ikamet ettiği bölgede Fahire Kara, çalışarak kazandığı para ile kendisine iki katlı bir ev almış. Fahire Kara'yı kaçıran şahsın otelde çalışan akrabası ise Müge Anlı izleyicisine konu ile ilgili olarak 'Olayın üzerinden 30 sene geçti. Herkesin kendine göre bir düzeni var. Benim de burada biz düzenim var. Fahire Kara burada bir düzen kurdu, başlarda çok sıkıntı çekti. Türkiye'ye dönmek için çok uğraştı fakat aradan geçen yıllar üzerine Türkiye'ye dönemeyeceğini anlayınca Arabistan'da kendisine bir hayat kurdu. Çok çalıştı, kendisine ait iki katlı evi var. Buradan Türkiye'ye dönse kimin yanında kalacak. Kim ona ne kadar bakacak. İlk başta herkes onu ağırlayacak fakat 6 ay sonra ne olacak?" ifadelerini kullanmış

MÜGE ANLI BULUYOR DA POLİS NASIL BULAMIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Müge Anlı'nın sunuculuğunu yaptığı ve özel bir televizyon kanalında sabah kuşağında yayınlanan programda çözülen cinayetlerin, emniyet güçleri tarafından çözülememiş olmasının bakanlık tarafından nasıl değerlendirildiğini sordu.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde, “Özel bir Televizyon Kanalında bir sabah kuşağı programında bugüne kadar onlarca cinayetin faillerinin belirlendiği, bu program ile pek çok cinayet zanlısının yakalandığı, yüzlerce kayıp çocuk ve vatandaşın bulunduğu, yıllardır çözülemeyen ve emniyet güçleri tarafından rafa kaldırılan cinayetlerin perde arkalarının çözüldüğü ve zanlıların bu program sayesinde yakalandığı belirtilmektedir” denildi.CHP Niğde Milletvekili Gürer, önergesinde televizyon programında ifade edildiği gibi, "yakalanan katil sayısının kaç olduğunu, polis teşkilatının bu tür olaylardan yeterince sonuç alamadığı olayın ne kadar olduğunu, emniyet güçleri tarafından rafa kaldırılmasına rağmen TV programı ile çözülen cinayetlerin sayısın ne olduğunu" sordu.Gürer, “İçişleri Bakanlığınca bu TV programında yer alan değerlendirmelere bakış ve yaklaşım nedir? TV programının ekip ve ekipmanları, TV programının ekip ve ekipmanları kadar yok mudur?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

NEDEN CANLI YAYINDA İTİRAF EDİYORLAR

Peki Müge Anlı'nın programındaki bu itiraflar nasıl gerçekleşiyor? BBC Türkçe'nin haberine göre, Türkiye Psikiyatri Derneği eski başkanı Şeref Özer, bu tür itiraf örneklerinde iki durumun geçerli olduğunu ifade ediyor ve ekliyor, "Biri zanlıları programa çıkartan durum, diğeri ise onlara bu itirafları yaptıran durum".

SORGU ODASI ETKİSİ YARATIYOR

Kişinin, işlediği suçun baskısından kurtulmak için "bilinci dışında" hata yapmaya yönelebildiğini, cezalandırılmak isteyebileceğini anlatıyor. Özer, canlı yayınların da zanlılar üzerinde 'polis sorgu odası baskısı yaratabildiğinin' altını çiziyor.

MÜGE ANLI KİMDİR

Televizyon hayatına ilk olarak magazin alanında başlayan Anlı, diğer bir magazinci Şenay Düdek'le Kanal D'de yaptığı Dobra Dobra adlı magazin üzerine sohbetlerin olduğu ve konukların ağırlandığı bir program yapmıştır. Bir sezon birlikte program yaptıktan sonra, aynı programa Düdek Cenk Eren'le FOX'ta, Anlı ise Pakize Suda'yla Kanal D'de devam etmiştir.Dobra Dobra'daki sunuculuk deneyimi ile magazinciliği bırakıp tam anlamıyla sunuculuğa geçti; atv'de yayınlanan kendine ait Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı tartışma programını sunmaya başladı. Programda, kaybettiği yakınlarını arayan kişiler ağırlanmakta, işleyeni belli olmayan veya işleyenin hâlâ bulunamadığı cinayetler aydınlatılmaktadır.Tatlı Sert'in dışında, 2010 televizyon sezonunda, daha önceden Sinan Çetin yapmış olduğu Film Gibi adlı programla aynı formatta bir programı atv'de sundu. Müge Anlı ile Mektubunuz Var adlı programda, yaşadığı çeşitli olaylardan dolayı yakınlarıyla görüşemeyen, onları bulamayan kişiler konuk edildi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Piyasalar haftaya nasıl başladı? Borsa, dolar, altın hangisi kazandırdı?
Piyasalar haftaya nasıl başladı? Borsa, dolar, altın hangisi kazandırdı?
Milli Gurur “KAAN” ikinci kez göklerde: Nefes kesen paylaşım...
Milli Gurur “KAAN” ikinci kez göklerde: Nefes kesen paylaşım...
Fenerbahçe ağır yaralı: Konya’da puan farkı 6’ya çıktı…
Fenerbahçe ağır yaralı: Konya’da puan farkı 6’ya çıktı…
Çok Okunanlar
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Günlük Burç yorumları nelerdir, Burç sahipleri hayatınızda ne gibi değişiklikler olacak? 6 Mayıs 2024 Pazartesi günlük burç yorumları
Günlük Burç yorumları nelerdir, Burç sahipleri hayatınızda ne gibi değişiklikler olacak? 6 Mayıs 2024 Pazartesi günlük burç yorumları
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Bugün gram altın kaç TL, altın fiyatları ne kadar oldu, Güncel gram, çeyrek altın fiyatları, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Bugün gram altın kaç TL, altın fiyatları ne kadar oldu, Güncel gram, çeyrek altın fiyatları, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Yorumlananlar
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu