Gölbaşı nöbetçi eczaneler listesi

Ankara Gölbaşı nöbetçi eczaneler size en yakın olan nöbetçi eczane listesi bolgegundem.com’da. Bugün Gölbaşı ilçesinde açık olan nöbetçi eczane telefon numarası ve adres bilgilerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Eczaneler haftanın 6 günü hizmet verir. Her akşam ve pazar günleri nöbetçi eczaneler görevi devralır. Eczaneler hafta içi her gün saat 08:30 ile 19:00 Cumartesi günleri ise 09:00 ile 13:00 saatleri arası hizmet vermektedirler.

Gölbaşı nöbetçi eczaneler listesi 19 Mart 2024 Salı

İşte Gölbaşı nöbetçi eczaneler listesi 19 Mart 2024 Salı

Önemli Not: Nöbetçi eczane bilgiler Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün resmi İnternet sitesinden alınmıştır. Listede görmüş olduğunuz eczaneye gitmeden önce mutlaka telefon numarası ile arayarak nöbetçi eczanenin doğruluğunu kontrol ediniz. Eczane bilgileri ve nöbet çizelgesinde yanlışlık bulunması durumunda lütfen iletişim adresimize e-posta gönderiniz.

Hafta içi her gün mesaisini bitiren eczanelere 19:00'dan itibaren, ertesi gün mesai başlangıcına kadar görevi nöbetçi eczanelere devreder.

Ankara Gölbaşı 19 Mart 2024 tarihinden mesai bitimi olan 19:00 ile ertesi gün mesai başlangıcına kadar görev yapacak olan nöbetçi eczaneler listesini bu sayfadan bulabilirsiniz.

Eczacılık mevzuatı gereğince, eczanelerin çalışma saatleri ile nöbet saatleri eczacı odalarınca düzenlenmekte, il sağlık müdürlüklerinin kabul ve onayıyla da yürürlüğe girmektedir.

Nöbetçi Eczacı Kimdir?

Nöbetçi Eczacı, doktor ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından reçete edilen ilaçları hazırlayıp satmak ve hastalara ilaç kullanımı hakkında bilgi vermekle yükümlüdür.

Eczacının Görev Tanımı Neleri Kapsar?

Eczacının temel sorumluluğu, tıbbi ürünlerin doğru ve güvenilir şekilde tedarik edilmesini sağlamaktır. Bunu yaparken yasal ve etik kurallara uymakla yükümlüdür. Bu temel sorumluluğun yanı sıra eczacının görev tanımı şunları kapsar;

Ankara Gölbaşı nöbetçi eczaneler listesi

  • Reçetenin uygunluğunu ve yasallığını kontrol etmek,
  • Doktorlar tarafından reçete edilen ilaçları temin etmek,
  • Reçetenin, hastanın aldığı diğer ilaçlarla veya hastanın sahip olduğu herhangi bir tıbbi durumla negatif etkileşime girip girmeyeceğini kontrol etmek,
  • İlaçların; yan etkileri, uygun dozajı ve saklama koşulları hakkında bilgilendirmede bulunmak,
  • Hastaların, reçeteli bir ilacı nasıl ve ne zaman almaları gerektiğini açıklamak,
  • Reçetelendirilmeyen, tansiyon ölçüm aleti, ateş ölçer gibi tıbbi ürünleri satmak ve hastalara tıbbi cihazların kullanımı hakkında bilgi vermek,
  • Eczane dosyası, hasta profili, stok ve kontrollü ilaç reçetelerini kayıt altında tutmak,
  • İlaç siparişi ve tıbbi malzeme siparişi vererek stoğu korumak ve bunları doğru şekilde depolamak,
  • Tıbbi ekipman veya sağlık malzemesi seçimi konusunda müşterilere danışmanlık yapmak,
  • Hastaların ihtiyaç duydukları ilaçları almasını sağlamak için sigorta şirketleri ile birlikte çalışmak,
  • Hasta mahremiyetine sadık kalmak.
İlçeler