Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'i öldüren Nasuh Çulcu kimdir? Nasuh Çulcu kaç yaşında, nereli?

Son dakika... Türkiye, Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'in silahlı saldırıya uğramasını konuşuyor. Cevher, makamında görev başındayken bir memurun silahlı saldırısına uğradı ve olay yerinde yaşamını yitirdi. Peki Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'i öldüren Nasuh Çulcu kimdir? Nasuh Çulcu kaç yaşında, nereli? İşte Hasan Cevher cinayetinin detayları...

Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'i öldüren Nasuh Çulcu kimdir? Nasuh Çulcu kaç yaşında, nereli?

Son dakika... Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'e makamında silahlı saldırıya uğradı. Evli ve 2 çocuk babası Cevher olay yerinde can verdi. Peki Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'i öldüren Nasuh Çulcu kimdir? Nasuh Çulcu kaç yaşında, nereli? İşte olayın ayrıntıları...

HAKKARİ İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI HASAN CEVHER'İ ÖLDÜREN NASUH ÇULCU KİMDİR?

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, görev başında olduğu sırada ekibindeki bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.  Saldıran polis memuru gözaltına alındıktan sonra savcılıkta ifade verdi. İfadesinin ardından Çulcu tutuklandı. 

NASUH ÇULCU KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Olayı gerçekleştiren polis memurunun kimliği belli oldu. Müdür yardımcısını şehit eden şahsın adının Nasuh Çulcu olduğu, Hakkari'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı öğrenildi. 

Polis memuru Nasuh Çulcu, iddiaya göre kadın komiseri rahatsız etti. Yaşanan rahatsızlık sonrasında kendisi hakkında tutanak düzenleyen Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'e yemekhanede ateş açtı. Başından ve omzundan yaralanan Cevher, hayatını kaybederken saldırgan polis memuru Nasuh Çulcu ayağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'i öldüren Nasuh Çulcu kimdir? Nasuh Çulcu kaç yaşında, nereli?

HASAN ÇULCU İFADESİ

Cevher'i Polisevinde yemek yediği esnada silahla 3 el ateş açarak şehit eden ve olay yerinden kaçtığı esnada görevli polislerce ayağından vurularak yaralı yakalanan polis memuru Çulcu'nun savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı.

Çulcu, ifadesinde, hakkında bir kadın komiseri rahatsız ettiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırma kararı verildiğini anlattı.

Çulcu, bu durumu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher ile görüştüğünü, kendisine "Ben istifa edeceğim ve o kızı da şikayet edeceğim" dediğini kaydetti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher ile tartıştığını, kendisine hakaret ettiğini ileri süren Çulcu, Polisevinden ayrıldıktan sonra açığa alındığını öğrenince silahını alıp olay yerine geri döndüğünü söyledi.

Yemekhanede tek başına oturan Cevher'in yanına giderek elindeki silahla ateş ettiğini anlatan Çulcu, "Kendimi kaybetmiştim. Öldürme amacıyla ateş etmedim. Ne yaptığımı bilmiyordum" diye savunma yaptı.

Olaydan sonra elindeki tabancayla söz konusu kadın komiseri aradığını belirten Çulcu, "Karşıma çıkanlara 'kendimi de kendisini de vuracağım' dedim. Ancak onu bulamadım" dedi.

Çulcu, Polisevinden çıkarken, dışarıda bekleyen polislerce bacağından vurulduğunu sözlerine ekledi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Çulcu, cezaevine konuldu.

Şehit olan Hakkari İl Emniyet Müdür yardımcısı ise aynı ilde Çevik Kuvvet'ten de sorumluydu. Cevher'in daha önce Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak da görev yaptığı öğrenildi. 12 Ağustos 2017'de Hakkari'ye atanmıştı. 

Hasan Cevher'in biyografisine aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz...

VALİLİKTEN 

Olayla ilgili olarak Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 ''13.07.2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan CEVHER Polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh ÇULCU  tarafından 3 (üç) el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh ÇULCU  olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır.

Emniyet Müdürü Hasan CEVHER, Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit olmuştur.''

0
8
0
6
3
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡