Kadir Şeker'den, olaya dair ilk açıklama geldi

Konya'da şiddet gören kadına yardım etmek isterken, kendini bir anda olayın içinde bulup kadının erkek arkadaşını kalbinden bıçaklayan Kadir Şeker, uzun bir aradan sonra ailesi ile görüştü ve olayın bilinmeyen yönlerini açıkladı.

Kadir Şeker'den, olaya dair ilk açıklama geldi

Kadir Şeker, dün 40 dakikalık açık görüşte ailesi ile ilk kez buluşma fırsatı buldu. Ağabeyi Hidayet Şeker'in söylediklerine göre, "Kadir üzgün ve yorgundu. Bizimle görüşünce morali yerine geldi. Kamu vicdanının ne düşündüğünü ona anlattı. 'Suç ve Ceza' adlı kitabı ona götürdüm" diye konuştu.

Konya'da şiddete maruz kalan Ayşe D.'ye yardım etmek isterken çıkan tartışmada Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker'i, ailesi ilk kez cezaevinde ziyaret etti ve onu motive etti.

Ağabeyi Hidayet şeker ise, demir parmaklıların arasındaki 40 dakikalık o görüşmeyi şöyle özetledi:

"Kadir yorgun ve üzgündü. Bizimle görüşünce morali yerine geldi. Kamu vicdanının ne düşündüğünü ona kısaca anlattık. Bu da ayrı moral oldu onun için. Bize kantinden yiyecek birşeyler almış, onları görünce duygulandık biraz. Saçlarını kesmişler, kural öyleymiş. Biraz da zayıflamış. O halini görünce tabii ki üzüldük."

Ağabey sözlerine şöyle devam etti:

ONU MOTİVE ETTİK

Bizden istediği ve eksik kalan bazı kitapları vardı. Ona onları götürdük. Rus edebiyatının klasiklerini kendsii çok severim Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza' adlı kitabını tekrar okusun diye götürdüm. Olaya ilişkin detayları hiç konuşmadık. O bir şey demedi, biz de hiç sormadık. Zaten polise, savcıya ve avukatlara olayla ilgili yeterince açıklama yaptı. Annem ve babam da kendisine moral verdi. Bir kadının maruz kaldığı duruma karşı vicdanlı davrandığını söylediler. İstemeden gerçekleşen bir durum için kendsiini üzmemesini istediler. Televizyonda haberleri izlemiş, 'Kadını kurtarmak isterken katil oldu' ifadesi üzmüş onu. Kendisinden 'katil' diye bahsedilmesine çok üzülmüş. Adaletin tecelli edeceğine yürekten inanıyor." açıklamalarında bulundu. 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡