Pendik İBB yatırımlarından mahrum mu? İBB CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı yanıtladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı, Bölge Gündem Haber merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette başta Pendik olmak üzere İBB'nin İstanbul’daki yatırımları ve gündemdeki konular konuşuldu.

Pendik İBB yatırımlarından mahrum mu? İBB CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı yanıtladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı, Bölge Gündem Haber sitesi ve Gazetesi’nin imtiyaz sahibi İbrahim Şahin’i haber merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette başta Pendik olmak üzere İBB'nin İstanbul’daki yatırımları ve gündemdeki konular masaya yatırıldı.

Editör ekibimizin de katıldığı görüşmede önemli açıklamalarda bulunan Balyalı, merak edilen sorulara İBB yönetimi adına yanıt verdi.

PENDİK İBB YATIRIMLARINDAN MAHRUM MU?

Bölge Gündem Haber sitesinin imtiyaz sahibi İbrahim Şahin’in ilk sorusu Tarık Balyalı’ya: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’de, Pendik’in ise AK Parti’de olması nedeniyle Pendik yatırımda ve hizmette bir sorun yaşıyor mu? oldu.

Balyalı, “Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Ama Pendik Belediyesi, büyükşehir belediyesini birlikte yatırım yapma ve ilişki kurma anlamında reddediyor. Pendik yapılacak olan herhangi bir yatırımla ilgili hiçbir başvuru hiçbir yazı talep yok. Belediye başkanı Ahmet Cin’in seçim vaatleri arasında yer alan vizyon projelerini birçoğu büyükşehir belediyesiyle yapılacak işler. Buna ilişkin bile resmi bir müracaat yok.” diye konuştu.

PENDİK'E YAPILAN YATIRIM MİKTARINI AÇIKLADI

Pendik’e yapılan yatırımı da açıklayan Balyalı, 4 yıllık gibi bir sürede İSKİ ve metrolar dahil 10 milyar Türk Lirasını bulduğunu ifade etti. Pendik Belediyesi ile de her türlü işbirliğine ve projeye hazır olduklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2023-01-24-at-13-03.jpg

PENDİK YAYA VE ARAÇ ALT GEÇİTLERİ NEDEN KAPALI?

Pendiklilerin 7'den 70 tüm tepki gösterdiği yaya ve araç alt geçitlerin neden kapatıldığını da kendisine sorduk.

Balyalı ise bu geçitlerin devam eden Pendik çarşı metro çalışmaları ve çökme riski nedeniyle kapatıldığını metro çalışmalarının bitmeden açılmanın vatandaşlar için çok büyük bir risk olacağını belirtti.

PENDİK ÇARŞI METRO 2024 SONUNDA TAMAMLANACAK

Açıklamaları devamında 2024 yılı sonunda Pendik çarşı ve kaynarca merkez metro hattı bitmiş olacak diye tarih veren Balyalı, tüm şaftların kaldırılacağını kapalı alt yeniden kullanıma açılacağını söyledi. 2023 yılının 2. Yarısında ise Tuzla hattının ihalesi yapılacak diye de, Tuzlalılara müjdeyi verdi. Bir önceki dönem açıklanan güzergahlarda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

PENDİK KİPTAŞ KONUTLARI NEDEN HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLMİYOR?

Gazetemiz editörü Yusuf Saray’ın Kurtköy’de bir önceki dönem belediye başkanı tarafından yapımına başlanan ve geçtiğimiz aylarda yapımı bitirilen İBB bünyesindeki KİPTAŞ sosyal konutlarının hak sahiplerine neden teslim edilmediği sordu.

Balyalı ise bu konuda şu cevabı verdi: “Pendik’te iki tip konut söz konusu birincisi satışından gelir elde etmek ve yine sosyal konut yapmak amacıyla yaptığınız lüks konut olarak değerlendirdiğimiz konutlar, ikincisi ise gecekonducu ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan sosyal konutlar. Sosyal konutlar dediğimiz konutlar İstanbul’un 3, 4 ilçesinde gecekonducular için yer yapıldı, biri Kağıthane, biri Pendik, diğeri ise Eyüp’te. Bu konutlar sadece Pendik’te oturan vatandaşlar için yapılmış konutlar değil. Örneğin Maltepe’den çıkan gece gecekonducuya Pendik, Sarıyer’de çıkan bir gecekonducuya ise Kağıthane’deki yer gösterildi. Bu ilçeler merkezileştirilmiş durumda. Biz Pendik özeline gelecek olursak iddia edildiği gibi teslim etmeme gibi durumumuz yok. Biz CHP grubu olarak bu 400 dairelik sosyal konutun hak sahiplerine tahsisi için büyükşehir meclisine 2 kez teklif getirdik. AK Parti grubu 2 seferde bu teklifimizi ‘bu konutların kimlere verileceği bilinmemesi’ nedeniyle reddetti. Madem bu konutların kimlere verileceği belli ise neden karşı çıkıyorsun? Tamamen siyasi ve klasik AK Parti engelleme taktiği içerisinde yapılan bir çalışma.”

Editörümüzün peki bu konutların içinde birilerinin yaşadığı iddia ediliyor. Bu konuda neler söylerseniz? şeklindeki sorusunu cevaplandıran Balyalı, “Şuan bu konutlarda toplam 8 aile kalıyor. Bu aileler İBB’ye müracaat yapan dar gelirli vatandaşlardan oluşuyor” dedi.

KİPTAŞ’TA HAK SAHİPLERİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİLERİN İBB’YE MÜRACAATI VAR MI?

KİPTAŞ’ta hak sahipleri olduğu iddia edilen kişilerin İBB’ye müracaatı olup olmadığı ilişkin sorusuna da yanıt veren Balyalı, “Büyükşehir belediyesine ne bireysel ne de toplu şekilde 4 senedir bir tane bile başvuru yok. Bugün çıkıp da birileri tarafından organize edilip götürülürse başka bir şey. Hatta Ramazanoğlu Mahallesinde bir takım vatandaşlarla görüştük. Bilgisi olan bir kişi bile çıkmadı.” diye konuştu.

İSTANBULLULAR SU SORUNU YAŞAYACAK MI?

Olası bir kuraklığı karşı su sorunu yaşanmaması adına İstanbul'da bir önlem alındı mı, herhangi bir çalışma var mı? sorusuna da yanıt veren Balyalı, “Biliyorsunuz su İstanbul’un tarihsel bir sorunu. İstanbul su kaynakları her zaman sıkıntı olmuş. İstanbul’un suyunun önemli bir kısmı Istıranca ve Melen Çayı’ndan geliyor. Türkiye’nin tamamında çok ciddi bir kuraklık var. Ciddi bir tasarruf dönemine girilmesi gerekiyor. Azda olsa önümüzdeki süreçte yağış bekliyoruz. İSKİ bu konuda teyakkuz durumunda ve bütün önlemlerini almış durumda. Olası bir kuraklığa karşı İSKİ tüm A planı B planı ve C planını yaptı” şeklinde konuştu.

KANAL İSTANBUL YAPILMAMALI

Su sorununun çözümü için alternatif projeniz var mı? sorusuna da yanıt veren Balyalı, “Kanal İstanbul yapılmamalı. Çünkü kanal İstanbul yapılmasıyla birlikte 2 tane İstanbul’a su sağlayan barajın yok olması söz konusu. Kanal İstanbul’a Terkos barajının çok yakından geçiyor. Tuzlu suyun baraja karışma gibi bir durum söz konusu. Bu Terkos gölünü ortadan kaldırabilir. İkincisi ise Sazlıdere barajı. Bu barajından kaldırılma gibi bir durumu söz konusu. Bu iki barajın yok olmasıyla birlikte yüzde 15 temiz içme suyu kaynağı ortadan kaldırması oluyor. İşte bu iki barajın ortadan kaldırılması halinde ciddi bir susuzlukla karşı karşıya kalınabilir” ifadelerini kullandı.

img-6684.jpg

“İSTANBUL YENİLENİYOR” PROJESİ

Kentsel dönüşüm İstanbul’da hızlandırmak adına ocak ayı meclis gündemine “İstanbul yenileniyor” sloganıyla bir teklif maddesini meclise sunduklarını kaydeden Balyalı, “KİPTAŞ garantörlüğünde bir projeyi hayata geçirmeyi hazırlanıyoruz. 6306 sayılı yasaya göre kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarda koşulları sağlayan vatandaşların bankadan almış oldukları 1 milyona kadar kredinin tüm faizini büyük şehir olarak biz üstleneceğiz. 1 daire içinde 100 daire içinde bu yatırımı yapacağız. Bu teklifimiz şuan İBB belediye meclisinde. Ak Parti’nin bu konuda desteğini bekliyoruz. Bu teklifimiz meclisten geçmemesi halinde İstanbullulara adına hesap sorarız” dedi. Bu proje içinde 2,5 milyar liralık bir bütçe ayırdıklarını da dile getirdi.

İBB YATIRIMLARI AK PARTİ GRUBU TARAFINDAN ENGELLENİYOR MU?

Görüşmede önemli bir soruda sayın Balyalı’ya İBB’de meclisteki sayı üstünlüğü nedeniyle AK Parti tarafından engellenip engellenmediği oldu.

Balyalı, bu soruya kesinlikle engellendiklerini belirterek, “4 yıllık iktidar dönemimizde 1 kuruş devlet bankalarından kredi kullanamadık. Hatta kredi kullanmayı bırakın telefonlarımıza bile cevap vermiyorlar. Yine UKOME’nin yapısını değiştirilmesi. Biz gelmeden önce Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kuruluşları UKOME’ye dahil ettiler. Bunu yaparak büyükşehir belediyesi aleyhinde kararlar oluşturdular. Metro hatlarını 20 yılda yapılan geri ödemesini bize 1,5 yılda yaptırtıyorlar. Bunu neden yapıyorlar stratejileri şu İBB’nin gelirlerini azaltılması yatırımların azalması. Buna benzer bir olayı da geçtiğimiz günlerde İGDAŞ için yaptılar” dedi.

SÜLEYMAN TARIK BALYALI'NIN SİYASİ HEDEFİ NEDİR?

Son olarak editör ekibimizin kendisi hakkında siyasi hedefinin ne olduğu sorusuna yanıtlayan Süleyman Tarık Balyalı, "Yıllardır partinin en alt kademesinden başlayarak hizmet ettim. 3. dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulundum. Bizim parti geleneğimizde göreve talip olunmaz, görev verilir. Dün olduğu gibi bugünde parti yetkililerimiz bize ne görev verilirse yapmaya hazırız, görevden asla kaçmayız. O görevi her zaman olduğu gibi yine en iyi şekilde yaparız" dedi.

Bölge Gündem Haber Merkezi

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğunu yine doygun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğunu yine doygun: İşte elektrikli ev aletleri…
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
Çok Okunanlar
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Yorumlananlar