Sabiha Gökçen'de pistten çıkan Pegasus uçağında 3 kişi hayatını kaybetti

İzmir - İstanbul seferini gerçekleştiren, içerisinde 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan Pegasus Havayolları'na ait uçak Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Kazada üç kişi hayatını kaybetti.

Sabiha Gökçen'de pistten çıkan Pegasus uçağında 3 kişi hayatını kaybetti

Dün meydana gelen olayda, İzmir - İstanbul seferini gerçekleştiren PEgasus Havayolları'na ait yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanına indikten sonra pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Uçakta çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 179 kişi oldu. 179 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 179 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. Bu arada üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak soruşturma başlatırken, telsiz konuşmaları da ortaya çıktı. 

Kule ile ekipler arasında geçen telsiz konuşmasında görevlilerden biri, "06 inişini müteakiben 2-4 pist başından mevcut rampa üzerine doğru aşağı indi. Şu an göremiyoruz trafiği, 7 olarak piste girişte." dedi.

Başka bir görevli ise, "Anlaşıldı, şu an göremiyorsunuz hızla ilerlemeye devam ediyoruz." cevabını verirken, görevlinin, "Anlaşıldı bütün ekipler 2-4'teki çukurun oraya, bütün ekipler oraya doğru gidiyoruz." dediği kayıtlarda yer aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡