Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Antibiyotik kaynağı olan sarımsağın insan vücuduna yararları saymakla bitmiyor. Hastalıklarla mücadele etmenin en etkili yolu sarımsağın faydalarını sizler için araştırdık. Peki sarımsağın faydaları ve zararları nelerdir? Sarımsak hangi hastalıklara iyi gelir? Sarımsak yutmak iyi midir? İşte hepsinin yanıtı...

Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Antibiyotik kaynağı olan sarımsağın insan vücuduna yararları saymakla bitmiyor. Hastalıklarla mücadele etmenin en etkili yolu sarımsağın faydalarını sizler için araştırdık. Sarımsak ayrıca akciğer kanseri, prostat kanseri, meme kanseri, mide kanseri, rektal kanser ve kolon kanseri önlenmesi için kullanılır. Peki sarımsağın faydaları ve zararları nelerdir? Sarımsak hangi hastalıklara iyi gelir? Sarımsak yutmak iyi midir? İşte hepsinin yanıtı...

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Akciğer kanseri riski

Çin'de yürütülen bir araştırmaya göre, 7 yıllık çalışma döneminin sonucunda elde edilen verilere göre, haftada en az iki kez çiğ sarımsak tüketenlerin, akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 44 daha düşük olduğu bildirildi. Ayrıca, sarımsakta bulunan organo-sülfür bileşikleri, bir tür ölümcül beyin tümörü olan glioblastomlarda hücrelerin yok edilmesinde etkili olarak tanımlanmıştır.

Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Kalp Hastalığı için sarımsak

Kalp hastalıkları dünyada en önemli sağlık sorunlarından biridir bunu kanser takip etmektedir. Sarımsak, hem önleyici bir madde hem de ateroskleroz, hiperlipidemi, tromboz, hipertansiyon ve diyabet dahil olmak üzere birçok kardiyovasküler ve metabolik hastalığın tedavisi olarak yaygın bir şekilde kabul edilmiştir. Sarımsak yararları ile ilgili deneysel ve klinik çalışmaların bilimsel bir incelemesi, genel olarak, sarımsak tüketiminin hem hayvan hem de insan çalışmalarında önemli kardiyoprotektif etkilere sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Muhtemelen sarımsağın en şaşırtıcı özelliği, arterlerdeki plak birikimini ortadan kaldırarak erken kalp hastalığının tersine çevrilmesine yardımcı olduğu göstermiştir.

Kolesterol düzeylerini iyileştirir

Sarımsak, toplam ve LDL kolesterolü düşürebilir. Yüksek kolesterolü olanlarda, sarımsak takviyeleri toplam ve / veya LDL kolesterolü yaklaşık% 10-15 oranında azaltır. LDL ("kötü") ve HDL ("iyi") kolesterol spesifik olarak bakıldığında sarımsak LDL'yi düşürür fakat HDL üzerinde hiçbir güvenilir etkisi yoktur. Yüksek trigliserit düzeyleri, kalp hastalığı için bilinen başka bir risk faktörüdür, fakat sarımsak trigliserit düzeyleri üzerinde önemli bir etkiye sahip görünmemektedir.

Yüksek tansiyon için sarımsak

İlginç bir fenomen olarak sarımsağın yüksek tansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Yapılan bir çalışma, sarımsak ekstraktının antihipertansif ilaç kullanan ve halen kontrolsüz hipertansiyona sahip insanlar için ek tedavi olarak etkisini araştırmıştır. Sarımsak, bir kez daha çok etkili olduğunu gösterdi. Çalışma, “kontrol edilemeyen” kan basıncı olan 50 kişiyi değerlendirdi. Üç sene boyunca günlük dört sarımsak ekstresi almak, kan basıncının ortalama 10 puan düşmesine neden oldu.

Potansiyel olarak güçlü bir antibiyotik

Antimikrobiyal Kemoterapi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, sarımsak içindeki bir bileşik olan dialil sülfit'in, bağırsak enfeksiyonlarının en yaygın nedenlerinden biri olan Campylobacter bakterisi ile mücadelede kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha etkili olduğu görülmüştür.

Alzheimer’in & Demansı önler

Çiğ sarımsağın antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, bunama ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Alkol kaynaklı karaciğer hasarı

Alkol kaynaklı karaciğer hasarı, alkollü içeceklerin uzun süreli aşırı tüketilmesinden kaynaklanır. Çin Halk Cumhuriyeti, Toksikoloji Enstitüsü, Toksikoloji Enstitüsündeki bilim adamları, sarımsak kaynaklı organosülfür bileşiği olan dialil disülfidin (DADS), etanol ile uyarılan oksidatif strese karşı koruyucu etkilerinin olup olmadığını araştırmak istemişlerdir. Çalışmaları Biochimica ve Biophysica Acta'da yayınlandı. Araştırmacılar, DADS'nin etanol kaynaklı karaciğer hasarına karşı korunmaya yardımcı olabileceği sonucuna vardı.

Sarımsak ve soğuk algınlığı

Amerikan Aile Hekimliği'nde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre; sarımsağın düzenli olarak kullanımının erişkinlerde soğuk algınlığının sıklığını azaltabileceğini, ancak semptomların süresi üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını” bildirmişlerdir. Başka bir çalışmada ise, yaşlı sarımsak ekstresinin yüksek dozunun (günde 2.56 gram), soğuk algınlığı veya grip hastalarının gün sayısını% 61 oranında azalttığı bulunmuştur.

Ağır metal zehirlenmesini önler

Yüksek doz sarımsak, ağır metallerin neden olduğu organ hasarını önleyebilir. Bu bitkideki kükürt bileşikleri kandaki kurşun seviyelerini büyük ölçüde azaltır. Ek olarak, baş ağrıları ve tansiyon gibi toksisite belirtilerini de önler. Bu bitkideki kükürt, kandaki demir ve çinkonun daha iyi emilmesine yardımcı olur.

Sindirimi artırır

Diyetinize günlük çiğ sarımsak eklemek, sindirim sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Sarımsak iyi sindirim için bağırsakların normal işleyişinde yardımcı olur. Mide kanalının iltihaplanması veya tahrişi bile bu bitki kullanılarak azaltılabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Sarımsak, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan ve DNA hasarını önleyen ve böylece bağışıklığı güçlendiren filokütlilere sahiptir. Ayrıca, sarımsak yorgunluğu azaltır, enerji ve uzun ömürlülüğü artırır.

Göz bakımı

Sarımsak Selenyum, kersetin ve C vitamini gibi besin maddeleri açısından zengin olup, bunların hepsi göz enfeksiyonlarına ve iltihaplanmaya karşı yardımcı olur.

Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Kulak ağrılarını hafifletir

Sarımsak, antiviral, antifungal ve antibiyotik özelliklerine bağlı olarak, ketonları ve kulak enfeksiyonlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yaraları tedavi eder

Enfekte yara için etkili bir bitkisel tedavi olarak görev yapar. Anında rahatlama sağlamak için enfekte bölgeye 2 diş sürmek yeterli olacaktır.

Akneyi önler

Sarımsak, bal ve zerdeçal gibi diğer maddelerle birlikte, akne izlerini tedavi etmek ve aknenin başlangıcını önlemek için kullanılabilir. Sarımsak, etkili bir cilt temizleyici ve birçok cilt rahatsızlığının tedavisine yardımcı olan bir antibiyotiktir. Ayrıca, hücre sentezinde, UV ışınlarına karşı korunmada ve yaşlanmayı geciktirmede de yardımcı olur.

SARIMSAĞIN ZARARLARI NELERDİR?

Astım hastaları yan etkileri olabileceğinden sarımsak tüketmemelidir. Ameliyat veya tıbbi operasyonlardan önce sarımsak kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

SARIMSAĞI YUTMAK İYİ MİDİR?

Sarımsak yutmak kişilere yüksek enerji verecektir ve gün boyu zindelik kazandıracaktır.

Halsizlik ve bıkkınlık gibi sıkıntıların giderilmesinde son derece faydalıdır.

Saç dökülmesi sıkıntısını giderecektir ve saçların parlak olmasını sağlayacaktır.

Cinsel gücü arttırdığı için özellikle iktidarsızlık sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına deva olacaktır.
Saçkıran hastalığına neden olan faktörlerin giderilmesinde faydalıdır. Bu sayede saçların daha güçlü ve gür olmasını da yarar sağlamaktadır.

Kireçlenmeye karşı faydalı olur. Vücutta var olan kesik ve yaraların iyileşme sürecini kısaltır.

Zehirlenme gibi durumlarda kişilerin yutması fayda sağlayacaktır. Bunun için kişinin ilk önce bilincinin açık olması gerekir.

Sarımsak yutmak kişilerde akciğer bronşlarının açılmasında fayda sağlamaktadır. Açılan bronşlar sayesinde daha rahat nefes alınıp verilecektir.

Gri soğuk algınlığı, nezle ve difteri gibi hastalıkların iyileştirilmesinde fayda sağlamaktadır.

Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır.

Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.

Kanın sulanmasında fayda sağlar ve akışkanlığını arttırır.

Her gün düzenli olarak sarımsak yutmak kanser riskini engelleyecektir ve çitli hastalıklara karşı kişide direnç kazandıracaktır.

Doğal bir ilaç olarak görülen sarımsak vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılayabilecek niteliktedir.

Bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde fayda sağlayacaktır.

Aşırı kilosu olan kişiler için sarımsak çok faydalıdır. Bunun için kişinin her gün sarımsak yutması önerilir ve uygun diyet listesi ile kilo verme süreci hızlandırılabilir.

Vücutta bulunan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar ve deri de bulunan olumsuzlukları giderir. Özellikle gençlerde çok görülen akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarını iyileştirir.

Kolesterol hastalığına karşı iyi gelir.

Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını ve büyümesini engeller.

Sarımsağın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

SARIMSAK NE ŞEKİLDE TÜKETİLMELİ?

Beslenme uzmanları, sarımsağın faydalarından yararlanmak için çiğ olarak tüketilmesini öneriyor. Ancak çiğ sarımsak yemeyi sevmiyorsanız, yaptığınız yemeği ocaktan almadan hemen önce (3-4 dakika) birkaç tane dilimlenmiş sarımsak atabilirsiniz. Sarımsağı 5-10 dakika pişirirseniz sağlığa faydalı sülfür içeriğinin etkisi azalır. Zeytinyağına sarımsak atarsanız bu karışımı uzun süre oda (2-3 gün) sıcaklığında bekletmeyin. Çünkü kavrulmuş veya çiğ olsun, sarımsak zeytinyağı içinde uzun süre beklerse gıda zehirlenmesi için uygun bir ortam yaratabilir.

SARIMSAK HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

* Damar tıkanıklığı
* Yüksek trigliserid
* Antikanserojen
* Ayak mantarları
* Bronşit
* Taşikardi
* Yüksek tansiyon
* Yüksek kolesterol
* Kas tutuklukları
* Kanser gelişimini engelleyici (meme, mesane, karaciğer)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
AK Parti İstanbul il Başkanı Osman Kabaktepe, ''Sorumluluğu üzerime alıyorum'' diyerek bırakma sinyali verdi
AK Parti İstanbul il Başkanı Osman Kabaktepe, ''Sorumluluğu üzerime alıyorum'' diyerek bırakma sinyali verdi
Flaş gelişme! Şenol Güneş'in yeni takımı belli oldu! Görüşmelere başlandığı resmen duyuruldu
Flaş gelişme! Şenol Güneş'in yeni takımı belli oldu! Görüşmelere başlandığı resmen duyuruldu
Son dakika! Kobani davasında karar çıktı!
Son dakika! Kobani davasında karar çıktı!
Son dakika açıklandı: Beşiktaş'taki gece kulübü davasında,13 kamu görevlisine soruşturma!
Son dakika açıklandı: Beşiktaş'taki gece kulübü davasında,13 kamu görevlisine soruşturma!
Çok Okunanlar
16 Mayıs Perşembe günlük burç yorumları| Bugün burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, Para, Sağlık, Kariyer...
16 Mayıs Perşembe günlük burç yorumları| Bugün burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, Para, Sağlık, Kariyer...
Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam ve ons altın ne kadar? 16 Mayıs 2024 perşembe güncel altın fiyatları
Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam ve ons altın ne kadar? 16 Mayıs 2024 perşembe güncel altın fiyatları
Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı? 16 Mayıs Perşembe İstanbul'da hava durumu hava durumu
Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı? 16 Mayıs Perşembe İstanbul'da hava durumu hava durumu
Muhsin Şentürk kimdir nerelidir, kaç yaşındadır, nerelerde görev yaptı? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk'ün biyografisi
Muhsin Şentürk kimdir nerelidir, kaç yaşındadır, nerelerde görev yaptı? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk'ün biyografisi
Yorumlananlar
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor