TEOG Nakil Sonuçları Açıklandı mı? Nakil Sonuçları Açıklanma Tarihi ve Saati

TEOG nakil sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili bir çok sitede çok haber dolaşmakta. İşte TEOG Nakil sonuçlarının açıklanma tarihleri ve saati.

TEOG Nakil Sonuçları Açıklandı mı? Nakil Sonuçları Açıklanma Tarihi ve Saati

NAKİL İŞLEMLERİNDE ÖNEMLİ TARİHLER
11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

MEB adaylara 3 kere nakil başvuru hakkı tanıyor.

Her bir nakil başvuru süreci de 1 haftlık periyodlar halinde planlamış. Pazartesi başlayan nakil başvuru süreci Cuma günü sona eriyor ve nakil sonuçları takip eden Pazartesi günü ilan ediliyor. Yani ilk nakil başvuru sonuçları 21 Ağustos Pazartesi günü ilan edilecek.

21 Ağustos'ta nakil sonuçlarının ilanı ile okulların boş kontenjan durumu da güncellenecek. Yeni boş kontenjan durumuna göre isteyen öğrenciler bir kez daha nakil başvuru yapabilecekler. Aynı bu başvurunun sonuçları da ertesi Pazartesi yapılacak ve onu aynı şekilde son TEOG nakil başvuru dönemi takip edecek.

11-14 tarihlerinde ise il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları nakil başvurularını kabul edecek. Bunların sonucu da 15 Eylül'de açıklanacak. Aynı tarihlerde yatılılık başvuruları da alınacak gibi bunun sonuçları 15 Eylül'de yapılacak ve kayıtlar e-pansiyon üzerinden tamamlanacak.

BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLAR

Liselere naklil başvuru ancak söz konusu lisede müsait, bış kontenjan varsa gerçekleştirilebilir. Boş kontenjanlar için e-okul platformundaki boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama aracını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı ile direkt olarak erişebileceğiniz bu araçta önce okul tipini, ardından il, ilçe ve son olarak okul seçip söz konusu okulda boş kontenjan olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Varsa okul bilgisi ile e-okul üzerinden nakil başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişilebilmektedir.  Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir.

indir.jpg

Boş kontenjanları inceledikten sonra nakil başvurusu yapacağınız okul veya okulların tercih kodunu not alın. Daha sonra yine haberimizin baş kısmındaki bağlantı ile erişebileceğiniz E-okul Nakil Başvuru ekranına gidin. Bu ekranda ekrandaki giriş kodunu, öğrenci T.C. kimlik numarasını, öğrenci okul ve güvenlik kayıt numarasını girerek sisteme giriş yapılması gerekiyor. Güvenlik kayıt numarası mezun olduğunuz ortaokul tarafından verilen SINAV SONUÇ BELGESİ'nde “Güvenlik Kayıt No” ibaresi ile yer almaktadır. Sisteme giriş yaptıkran sonra tercih kodu ile nakil başvurusu yapabilir ve TEOG 2017 1. nakil döneminin nakil işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

E-OKUL VBS

E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt dönemi başladı.E Okul Yeni Kayıt İşlemlerinizi (https://e okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx) adresinden yapabilirsiniz. Milli eğitim bakanlığı 2017 Temmuz ayı içerisinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında birinci sınıfların hangi okulda okuyacağını belirleyip yayınlayacak.Veliler çocuğunun hangi okulda okuyacağını internet üzerinden takip edebilirler.Peki,E okula Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? İşte 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı E Okul Kayıt İşlemleri Hakkında Tüm Merak Edilenler... E Okul Kayıt 2017 2018,okula yeni kayıt,İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

2017/2018 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Binlerce TEOG'lunun merakla beklediği 2017 TEOG boş kontenjanlar listesi ve lise taban puanlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. MEB boş kontenjanlar listesini 11 Ağustos'ta açıkladı. Buna göre ilk tercihlerde bir okula yerleşemeyen adaylar şimdi ek nakil işlemleri ne zaman sorusunun yanıtını aramaya başladı. Siz de haberimizden 2017 TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir lise taban puanlarını sorgulatabilirsiniz.

 

Koordinatör Hatice Yılmaz'dan önemli açıklamalar. Yerleştirilen okulu istemeyen veya açık liseye kaydolan olan öğrencilerin nakil süresinde nelere dikkat etmeli sorusuna cevap veren Yılmaz, merak edilen sorulara cevap verdi. Açıkta kalan ya da yerleştiği okulu istemeyen öğrencileri yeni bir maraton bekliyor. Öğrenciler bu maraton içerisinde 3 kez tercih hakları bulunuyor. Tercih yapan öğrenci için, tercih yapacak lise için “açık kontenjan”ın olup olmaması önemli değil. Açık kontenjan görünmese dahi, o okuldan başka okula geçmek isteyen öğrenci olacağından ötürü, açık kontenjan kavramına dikkat edilmemeli. 3 kez başvuru yapılmasına rağmen öğrenci açıkta kalması durumunda il-ilçe nakil komisyonlarına başvurarak, o ilçedeki açık kontenjanlara yerleşme hakkı isteyebilir. 3 başvuruda yapılmayan şart 3 başvuru sonunda yapılacaktır: Puan denkliği!

MEB 1.Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuruları (14 - 18 Ağustos 2017) Tercih Listeleri için Tıklayınız

Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus nedir?

Ek yerleştirme takvimi (başvurular ve sonuçlar)

Bakanlık, ek yerleştirmeler olarak 3 kez başvuruları kabul edecek. İşte başvuru ve başvuru sonuçların açıklanacağı tarihler:

Tercih sonuçların ardından boş kontenjanların ilanı ne zaman MEB tarafında yayınlanacak?

11 Ağustos 2017

Ek kontenjan: Başvurular ne zaman başlıyor?

14 Ağustos 2017 – 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Son başvuru saati 18 Ağustos 2017 saat 17:00.

Ek kontenjanda ilk başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

21 Ağustos 2017

Ek kontenjanda ikinci başvurular ne zaman başlayacak?

21 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci başvurular yapılacaktır. Son başvuru saati 25 Ağustos 2017, saat 17:00.

Tercih yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Ek kontenjanda ikinci başvuru sonuçları ne zaman başlayacak?

28 Ağustos 2017

Son kontenjan başvuruları ne zaman başlayacak?

28 Ağustos - 06 Eylül 2017 arasında yapılacaktır. Son başvuru saati 06 Eylül 2017, saat 17:00.

Son kontenjan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

08 Eylül 2017

Nakil işlemleri bakanlık tarafından nasıl yapılacak?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
İBB'nin açtığı çukurdaki suda boğulan minik kızın cenazesi ailesine teslim edildi
İBB'nin açtığı çukurdaki suda boğulan minik kızın cenazesi ailesine teslim edildi
Esra Erol’da 'çocuk gelin'le ilgili önemli gelişme!
Esra Erol’da 'çocuk gelin'le ilgili önemli gelişme!
Son dakika haberi! İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti!
Son dakika haberi! İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti!
Çok Okunanlar
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Kenarda altını olanlar bunu bilmiyorsunuz! 2025 yılı için öyle bir tahmin geldi ki
Kenarda altını olanlar bunu bilmiyorsunuz! 2025 yılı için öyle bir tahmin geldi ki
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor