Uzaktan eğitim günde kaç saat? Uzaktan eğitim günde kaç ders 2021?

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle 8 ile 12. sınıflar hariç tüm kademelerde yeniden uzaktan eğitime geçildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da uzaktan eğitimin nasıl olacağına daire detayları paylaştı. Peki Uzaktan eğitim günde kaç ders, kaç saat? İşte Selçuk'un açıklamaları....

Uzaktan eğitim günde kaç saat? Uzaktan eğitim günde kaç ders 2021?

Milyonlarca öğrenci 15 Nisan 2021 tarihi itibariyle yeniden uzaktan eğitime geçiş yaptı. Salgındaki vaka patlamaları nedeniyle zor günlerden geçen eğitim öğretim yılında yeniden aksamalar yaşanıyor. 

Okul öncesi eğitim kurumları ve LGS ile YKS sınavına hazırlanan 8. 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam etmesine karar verildi. Ancak diğer tüm kademelerde uzaktan eğitime geçildi. 

Kararın ardından bugün Ziya Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını açıkladı. Peki Uzaktan eğitim günde kaç saat? Uzaktan eğitim günde kaç ders 2021?

UZAKTAN EĞİTİM GÜNDE KAÇ SAAT?

Uzaktan eğitimde her ders 20 dakika sürmektedir.

Uzaktan eğitim günde kaç saat? Uzaktan eğitim günde kaç ders 2021?

UZAKTAN EĞİTİM GÜNDE KAÇ DERS?

İlkokul ve ortaokullar öğrencileri  bir günde 20'şer dakikalık 2 ders almaktadır. Toplamda bir günde 40 dakika ders görmektedirler. Her sınıf bir haftada 200 dakikalık ders görmektedir.

Liselerde ise bir günde 3 ders verilmekte olup, her ders 20 dakika sürmektedir. Toplamda da 1 saat ders almaktadırlar. Haftada her sınıf kademesi 5 saat ders görmektedir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡