Ayşe Kulin Gece sesleri kitabı sapık sayfaları oku! Ayşe Kulin kimdir?

Abdullah Şevki'nin kitabında pedofili içeren kitabı çok konuşulmuş,hukiki işlemler başlatılmıştı.Elif Şafa'tan sonra bugün ise Ayşe Kulin'in Gece Sesleri kitabında yer alan satırlarda pedofili çağrışımı olması ile gündeme geldi. Ayşe kulin mahrem sayfaları haberimizde bulabilirsiniz.

Ayşe Kulin Gece sesleri kitabı sapık sayfaları oku! Ayşe Kulin kimdir?

Ayşe Kulin mahrem sayfaları oku!  Abdullah Şevki'nin mahrem kitabından sonra Elif Şafak'ın da pedofili içerikli kitapları ortaya çıkmış büyük tepki toplamıştı. Şimdi ise Ayşe Kulin'in gece sesleri adlı kitabında bu içerikler görülüyor. İşte Gece sesleri adlı kitabında ki pedofili içerikli sayfalar..

page-jzwb-cover.jpg

Zümrüt Apartmanı ile Mahrem kitaplarında yer alan çocuklara yönelik cinsel ifadeler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Yaşananların ardından Ayşe Kulin'in Gece Sesleri kitabında da benzer satırların olduğu iddia edildi.

AYŞE KULİN GECE SESLERİ ÖZETİ

Ayşe Kulin Gece sesleri kitabı sapık sayfaları oku! Ayşe Kulin kimdir?

Ayda özel bir üniversitede öğretim görevlisidir. Küçüklüğünden beri annesinin güzelliğini kıskanır. Gençliğinde yani yetmişli yıllarda solcuların tarafındadır. Ayda gençken annesi ile yaşadığı anne kız çatışmalarını şimdilerde kendi kızı olan Aslı ile yaşar. Ayda Erzurum’dan İstanbul’a gitmek için Ankara Esenboğa havaalanı aktarmasında uçağının kar sebebiyle ertelenmemesini umarak bekler. Ayda sonunda uçağa biner ve yanında oturan anne kızın konuşmalarından kendi annesiyle olan ilişkileri canlanır gözünde.

Ayda annesi ile bindiği vapurda kendisinin yaramazlığına baktıklarını düşündüğü adamların aslında annesine baktığını yıllar sonra anlar. Uçağa ilk kez annesiyle, ikinci babasının ailesiyle tanışmaya giderken bindiğini, Ege’nin girintili çıkıntılı olan danteli anımsatan kıyılarına hayran kaldığını hatırlar. Uçaktan indiği gibi hastaneye annesinin yanına gider. Yatakta yatan hasta annesinden çok kardeşi gibi görünür. Ayda’nın annesi yaptırdığı onca estetik sayesinde çok genç görünür. Doktor bile Ayda’nın annem dediğine şaşırır.

Bozova’da geçmişten günümüze gelen sırlar var. Ziynet dadı gencecik kız iken yaşıtlarına göre biraz daha fazla geliştiği için çiftliğin küçük ağasının dikkatini çeker. Ziynet dadı müzmin bekardır, aynı zamanda Nedim’in süt annesi ve dert ortağıdır. Satı bir gün Sultan Hanım’ın yanındayken Yusuf ağa Ziynet dadının yatağına gelir. Satı, Sultan Hanım’ın yardımcısıdır. Yusuf ağa Kerami ile kardeş ve Nedim’in amcasıdır. Çok fazla zeki olmamasına rağmen fabrikanın başındadır. İki kız evladı vardır. Yağız’ın etkisinde kalarak ağabeyine kafa tutarak aile ortamını bozar. Yağız ise Sultan Hanım ne kadar ebenin oğlu olarak tanıtsa da aslında Ziynet ile Yusuf’un oğludur.

Sultan hanım da Satı ile can yoldaşıdır ve ailede dominant bir kadındır, her şeyi kendisi yönetmek istiyor. Bu durum aslında Satı ve Sultan Hanım arasında ayarlanır. Bozova’da ağalar dışarı çıkıp hastalık almasınlar diye gözlerini gencecik kızların koynunda açarlar. Bir yıl sonra doğum yapan Ziynet’e Satı bebeğinin öldüğünü söyler. Semiha gelinin sütü yetmez ziynet dadı da Nedim’e süt annelik yapar ve değeri çiftlikte artar. Yıllar geçer, Nedim delikanlılığa adım atar. Nedim Bey zengin bir ailenin oğludur. Aradığı aşkı kırk bir yaşında bulur ve ikinci kez evlilik yapacak olan Rengigül ile evlenir. Rengigül’ün Ayda adında bir kızı vardır.

Nedim Bey Ayda’ya kendi kızı gibi davranır. Ayda’nın da Aslı adında kızı olur. Nedim Bey önceleri fabrikada çalışsa da sonraları babasının isteği üzerine politikaya atılır. Kerami Bey meclise girer. Yazın Bozova’ya bir bakan gelir ve Kerami Bey bu durumu fabrikalarını değerlendirmek için kullanır. Kerami Bey ve Yusuf kardeştir. Kerami Bey politikaya atılınca ailenin toprağını çekip çevirmek Yusuf’a kalır. Herkes karşılamaya gider. Nedim üstü başı çamur halde gidince Ziynet onu yıkamak için hamama götürür. Genç Nedim Ziynet’in göğüslerini görünce olan olur. Nedim büyüyünce Ayda’nın annesi ile evlenir. Nedim yeni bebeği olunca Ayda’yı sevmeyeceğini düşünse de hiç onun düşündüğü gibi olmaz. Ayda’ya olan sevgisi hiç azalmaz.

Sultan Hanım ölünce oğulları Yusuf ve Kerami hisseler üzerinde anlaşmazlık yaşar. Kerami oğlu Nedim ile İstanbul’a gider. Nedim babasının izinden giderek meclise girer. Ayda da ameliyattan çıkan annesinin evine eşya almak için gider ve orada annesinin günlüğünü bulur. Günlükleri okuyan Ayda aslında annesinin kendisini oldukça düşündüğünü öğrenir. Yıllarca annesi ile arasına duvar ördüğüne pişman olur. Onca geçen zamanı telafi etmek isteyen Ayda hızlı bir şekilde hastaneye gider; ama annesinin hala yoğun bakımda olduğunu öğrenir. Eve tekrar görünce Ziynet dadıyı görür ve onunla sohbet eder.

Aslında dadının Nedim babası ve annesiyle ilgili ne çok şey bildiğini fark eder. Ziynet dadının yanından ayrılırken onu bir daha göremeyeceğini hisseder ve son kez bakar. Ziynet eve dönünce Yusuf Bey’i karşısında görür. Ölüm döşeğinde Satı’nın kulağına söylediklerini uzatmadan söyler. Yağız ikisinin çocuğudur.

Ayda annesinin günlüğünü merakla okumaya devam eder. Ziynet dadı ile Nedim babası arasındaki çarpık ilişkiyi öğrenerek yıkılır. Annesinin bu sebeple kliniğe yattığını öğrenir. Ayda annesiyle yaşadığı sorunları kendi kızıyla da yaşadığını fark eder. Ayda ve Aslı hatalarını düzeltmek için hastaneye gittiklerinde geç kaldıklarını öğrenirler.

AYŞE KULİN'İN KİTABINDA PEDOFİLİ İFADELER

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı kitabı ile gündeme gelen çocuklara yönelik cinsel çağrışımlı kitaplara bir yenisi daha eklendi. Sosyal medya'da Abdullah Şevki'ye çığ gibi büyüyen tepkinin ardından yasal işlem başlatıldı. Öte yandan akabinde Elif Şafak'ın ödüllü Mahrem kitabının bir bölümünde yer alan ifadelerin de pedofili çağrışımı yaptığı iddia edildi. Olayların ardından internet kullanıcıları dikkatini kitapların içeriklerine yoğunlaştırdı. Sonuç olarak Ayşe Kulin'in Gece Sesleri adlı kitabında da pedofiliyi çağrıştıran ifadeler bulunduğu öne sürüldü.

AYŞE KULİN KİMDİR?

Ayşe Kulin Gece sesleri kitabı sapık sayfaları oku! Ayşe Kulin kimdir?

Ayşe Kulin, 1941 yılında İstanbul‘da Beyazıt’ta doğmuştur. 

Baba tarafı Bosnalıdır. Babasının adı Muhittin, Çerkes olan annesinin adı (Hatice) Sitare’dir. İlkokulu Ankara‘da okudu. Öğretmeninden yediği bir tokat yüzünden okula bir yıl gitmedi. Üçüncü sınıfta okulun adı Ankara Koleji oldu. İlkokul bitince İstanbul’da Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünde yatılı olarak 7 sene okudu. 1961 yılında mezun oldu. Bu arada yazar olmaya karar verdi. 

1960 yazında, Büyükada’da tanıştığı Mehmet’le arkadaşlığı ilerliyor. Mehmet, İngiltere’de okumuş ve fabrikatör İsmail Bey’in oğlu. Mehmet’le nişanlanansite okumak sözünü alarak 1961 yılında evleniyor. Düğün Hilton’da yapılıyor ve yurtdışına çıkıyorlar. Roma ve Paris‘ten sonra Londra‘ya yerleşiyorlar. Ama arka arkaya doğan iki çocukla üniversiteye gidemiyor. 

Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. 

1967’de iki sene boyunca bir otomobil dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 1977 yılından 1982 yılına kadar Cumhuriyet Gazetesinde yazıları çıktı. Bir süre de Dünya Gazetesi’nde çalıştı. Uzunca bir süre de Sabah Grubu’nun 1 Numara adıyla çıkardığı dergilerde yazıları çıktı. Adı Aylin romanının gördüğü ilgi üzerine Milliyet’te köşe yazarlığı yaptı. 

Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayınlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adı ile senaryolaştırdı ve bu sinema filmi 1986 yılının Kültür Bakanlığı Ödülü’nü kazandı. 

1986’da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği “Ayaşlı ve Kiracıları” adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği’nin En iyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü kazandı. 

1996 yılında Münir Nureddin Selçuk‘un yaşam öyküsünün anlatıldığı biyografik çalışması Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, bir yıl sonra aynı adı taşıyan kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. 

Ayşe Kulin, okurlarının uyarısı üzerine “Füreya”, “Sevdalinka” ve “Köprü” adlı kitaplarının TRT Radyo 1’de kendisinden izinsiz okunduğunu öğrenince kurumu toplam 163 bin 200 TL’lik maddi-manevi tazminat ödemeye mahkûm ettirdi. 

1997’de yayınlanan Adı: Aylin adlı biyografik romanı ile İstanbul Üniversitesi iletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. 

1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabını yayımladı. Geniş Zamanlar 2007 yılında Serdar Akar‘ın yönetmenliğinde TV dizisi oldu. 

1999’da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000’de yine bir biyografik roman olan Füreya, 2001’de Köprü, 2002’de Nefes Nefese ve İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, 2004’te Kardelenler ve Gece Sesleri yayınlandı. 

Evlilikleri : 
1.evliliği: 1961 yılında Mehmet Sarper ile evlendi. Mete (d.1962) ve Ali (d.1963) adında iki oğlu oluyor. 1964 yılında boşandılar. 
2.evliliği: 1967 yılında Eren Kemahlı ile evlendi. Kerim (d.1968) ve Selim (d.1971) adında iki oğlu oluyor. 1980 yılında boşandılar. 

Kitapları : 

1984 – Güneşe Dön Yüzünü, (öykü) 
1996 – Bir Tatlı Huzur, (biyografi) 
1997 – Adı: Aylin, (biyografik roman) 
1998 – Geniş Zamanlar, (öykü) 
1998 – Foto Sabah Resimleri, (öykü) 
1999 – Sevdalinka, (roman) 
2000 – Füreya, (biyografik roman) 
2001 – Köprü, (roman) 
2002 – Nefes Nefese, (roman) 
2002 – İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, (deneme) 
2002 – Babama, (otobiyografi) 
2004 – Kardelenler, (araştırma) 
2004 – Gece Sesleri, (roman) 
2005 – Bir Gün, (roman) 
2007 – Bir Varmış Bir Yokmuş, (öykü) 
2008 – Veda (roman) 
2008 – Sit Nene`nin Masalları, (çocuk kitabı) 
2008 – Umut, (roman) 
2009 – Taş Duvar Açık Pencere, (derleme) 
2009 – Türkan, (biyografik roman) 
2011 – Hayat – Dürbünümde Kırk Sene (1941-1964), (biyografik roman) 
2011 – Hüzün – Dürbünümden Kırk Sene (1964-1983), (biyografik roman) 
2011 – Gizli Anların Yolcusu, (roman) 
2012 – Bora’nın Kitabı, (roman) 
2013 – Dönüş, (roman)

 

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Süper Lig'den hangi takımlar küme düştü? Süper Lig'de küme düşen takımlar belli oldu mu? Trendyol Süper Lig'den düşen takımlar 2024
Süper Lig'den hangi takımlar küme düştü? Süper Lig'de küme düşen takımlar belli oldu mu? Trendyol Süper Lig'den düşen takımlar 2024
Kamu bankaları emekliye özel kredi veriyor! 35 bin TL kredi fırsatı
Kamu bankaları emekliye özel kredi veriyor! 35 bin TL kredi fırsatı
Sadece 3 günde 12 bin TL alabilirsiniz! Fibabanka başvuruları tekrar açtı
Sadece 3 günde 12 bin TL alabilirsiniz! Fibabanka başvuruları tekrar açtı
Yeme Kuralları: Yemeği yutmadan önce neden çok çiğnemelisiniz?
Yeme Kuralları: Yemeği yutmadan önce neden çok çiğnemelisiniz?
Çok Okunanlar
Süper Lig'den hangi takımlar küme düştü? Süper Lig'de küme düşen takımlar belli oldu mu? Trendyol Süper Lig'den düşen takımlar 2024
Süper Lig'den hangi takımlar küme düştü? Süper Lig'de küme düşen takımlar belli oldu mu? Trendyol Süper Lig'den düşen takımlar 2024
Sadece 3 günde 12 bin TL alabilirsiniz! Fibabanka başvuruları tekrar açtı
Sadece 3 günde 12 bin TL alabilirsiniz! Fibabanka başvuruları tekrar açtı
Kamu bankaları emekliye özel kredi veriyor! 35 bin TL kredi fırsatı
Kamu bankaları emekliye özel kredi veriyor! 35 bin TL kredi fırsatı
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Yorumlananlar
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor