Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

Hac ziyaretleri iptal mi oldu 2020? Gidilmeyecek mi? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi? soruları koronavirüs tehdidi nedeniyle hacı adayları tarafından araştırılıyor. Biz de sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

Çünkü tüm dünyayı saran koronavirüs tehlikesi sonrası internette Hac ziyaretleri iptal mi oldu 2020? Gidilmeyecek mi? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi? soruları merakla araştırılmaya başlandı. İşte tüm bu soruların ayrıntıları...

HAC ZİYARETLERİ İPTAL Mİ 2020?

Hacca gitmek için hazırlıklarını yapan vatandaşlar ise corona virüsünün bu durumu etkileyip etkilemeyeceğini araştırıyor. Bakan Koca bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı: Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre Bilim Kurulu'nun önerisi olabilir, onu da kamuoyuyla paylaşırız.

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

UMRE İÇİN DİYANET NE DEDİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın koronavirüs salgını nedeniyle Umre ziyaretlerini askıya almasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Diyanet açıklamasında Türk vatandaşlarının dönüş tarihlerinde bir değişikli olmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan devleti corona virüs (Covid-19) salgınının önüne geçilmesi maksadıyla tedbir amaçlı Umre ziyareti için ülkeye girişlerin geçici olarak askıya alındığını bildirmiştir. Bu kapsamda tüm ülkelerden Umre ziyareti için yapılacak girişler geçici olarak durdurulmuştur. Şu ana kadar Suudi Arabistan yetkilileri tarafından bu ülkede corona virüs vakası rastlandığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Suudi Arabistan’da bulunan Umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir. Suudi Arabistan’ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni Umre kaydı alınmayacaktır."

İLK HAC KAFİLESİ NE ZAMAN YOLA ÇIKIYOR 2020?

İlk hac kafilesinin 22 Haziran 2020'de son hac kafilesinin ise 25 Temmuz 2020'de yola çıkması beleniyor. Kutsal topraklardan dönüşler ise 6 Ağustos-2 Eylül 2020'de gerçekleşecek.

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

UMRE ZİYARETLERİ İPTAL Mİ?

Çin'de ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen Müslümanları da etkiledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ziyaretlerini koronavirüs salgını nedeniyle askıya aldı.

Riyad yönetimi de ziyaretleri askıya aldığını duyurmuştu. Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI NE DEDİ?

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili resmi haber ajansı SPA 'ya yapılan açıklamada , ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19 'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği ve virüsle ilgili önlemlerin alındığı belirtildi.

Söz konusu salgının önüne geçmek  için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası örgütlerin ve devletlerin sarf ettiği çabalara destek verileceği ve virüsle mücadele için tüm imkanların kullanılacağına yer verildi.

"Ziyaretler geçici olarak askıya alındı" başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadlere yer verildi:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

HAC NEDİR?

Maddi ve fiziki imkanı olan Müslümanların kutsal yerleri şart ve usulüne uygun olarak ziyaret ve ibadet etmesi anlamına gelen hac, İslam’ın evrenselliğini vurgular. Müslümanların birlik ve beraberliğini, ırk, cinsiyet, dil, ülke ve kültür ayrımı yapmadan kardeşlik ve eşitliğini temsil eden bu kutsal vazife, benliği yıkıp ‘biz’ olmanın önemini ortaya çıkarır.

Erkek-kadın fark etmeden imkanları el veren her Müslümanın ömründe bir kere yapmasının farz olduğu hac, aynı zamanda geçmişe yapılan hikmetli bir yolculuktur. Hac, ruhun Allah ile buluşmasıdır.

Şeytan taşlama, tavaf, sa’y gibi temsili görevlerin yerine getirildiği, normalde helal olan bazı eylemlerin ihramla birlikte yasaklandığı hac vazifesinde, büyük bir nefis terbiyesi gizlidir. İrade, sabır, ihlas, samimiyet, eşitlik gibi birçok insani vazifenin imanla birleştiği bu kuvvetli ve ihlaslı ibadet dünya Müslümanlarının birbirleriyle tanışmasını ve kaynaşmasını da sağlar.

Peygamber Efendimiz’in, “Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinin onu doğurduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner”hadisinde müjdelediği hac vazifesi, Hz. İbrahim’den bugüne Müslümanların hayatına yeni bir şuur katarak her sene yüz binlerce Müslümanın ‘hacı’ olmasına vesile oluyor.

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

KORONAVİRÜS NASIL YAYILMIŞTI?

Kovid-19 salgınında toplam 2 bin 801 kişi yaşamını yitirdi. Çin ana karasında 2 bin 744, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2, İran'da 19, Güney Kore'de 13, İtalya'da 12, Japonya'da 7, Fransa'da 2, Tayvan ve Filipinler'de de 1'er kişi yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Çin ana karasında 78 bin 497, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 91 ve Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 32 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 82 bin 100'ü geçti. Yeni tip koronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

"Güney Kore 1595, Japonya 894, İtalya 447, İran 139, Singapur 93, ABD 60, Tayland 40, Bahreyn 33, Kuveyt 26, Avustralya 23, Malezya 22, Almanya 21, Fransa 17, Vietnam 16, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, İspanya 12, Kanada 12, Irak 5, Rusya 5, Umman 4, Hindistan 3, Filipinler 3, Hırvatistan 3, İsrail 2, Avusturya 2, Pakistan 2, Lübnan 2, İsveç 2, Finlandiya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsviçre 1, Mısır 1, Afganistan 1, Yunanistan 1, Brezilya 1, Gürcistan 1, Kuzey Makedonya 1, Romanya 1, Norveç 1."

Hac ziyaretleri iptal mi 2020? Son dakika hac haberleri neler? Diyanet ne dedi?

KORONAVİRÜS NEDİR?

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da coronavirüsü adıyla biliniyor. Coronavirüs aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde yeniden çıkmasıyla beraber internette en çok aranan konulardan birisi oldu. Çin’in Wuhan bölgesi Coronavirüs çıktığı yer olarak bilinmektedir.

Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen coronavirüs, daha önce 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptandır. Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan coronavirüsün (koronavirüs) 2020’de çok ağır tablolarda seyrettiği bilinmektedir. Coronavirüs salgını şu anda pek çok ülkenin ortak sorunlarından birisi olmuştur. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Coronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrama yapan virüslerdedir. Bu virüs insanlara geçtiği zaman mutasyona uğrar ve insanlar arasında yayılabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡