Halil Konakcı, Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi: "Kur'an yakana hoşgörüyle davranamıyorum"

Halil Konakcı hoca, cuma namazında verdiği vaazda, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Türkiye'nin son dönemde en çok konuştuğu isimlerden biri olan İmam Halil Konakcı, İstanbul'un Pendik ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Ulu Çınar Camii'nde cuma namazında vaaz verdi.

Halil Konakcı, İsveç'te bulunan Stockholm Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına değindi, dikkat çeken sözler sarf etti.

Halil Konakcı, Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi: Kur'an yakana hoşgörüyle davranamıyorum

Halil Konakcı şunları söyledi:

"Şimdi şurada biri Kur'an yaksa buradan mı seyredeceğiz? Kur'an-ı yakması, yere atması Kur'an-ı şerefine, izzetine halel getirmez. Hiçbir Müslüman İncil, Tevrat yakmaz, hiçbir Müslüman kilise basmaz. Bizim dinimizde böyle şeyler yok. En zayıf dinlimiz bile bunu yapmaz. Ama dinime el uzattılar mı da Allah aşkına hoşgörü beklemeyin.

" MUHAMMED MUSTAFA ALEYHİSSELAM, KUR'AN'IN YAKILMASINDAN DAHA ÇOK BU ÜMMETİN SESSİZLİĞİNE ÜZÜLDÜ"

İslam dini hoşgörü dini lay lay lom, herif Kur'an yakıyor. Hoca o kadar niye şiddetli konuşuyorsun diyorlar. Kur'an yakılmış, Peygamberimiz Muhammed Mustafa ne çekiyor şu anda? Hiç üzülmedi mi Peygamberimiz Muhammed Mustafa, Kur'an yakılırken? Bence Muhammed Mustafa Aleyhisselam, Kur'an'ın yakılmasından daha çok bu ümmetin sessizliğine üzüldü. İslam ve onun muazzez değerlerine yönelik saldırılara karşı verilebilecek en iyi cevap, yüce dinimiz İslam'ı en doğru şekilde öğrenmek ve temsil edip canı pahasına da olsa savunmak.

Halil Konakcı, Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi: Kur'an yakana hoşgörüyle davranamıyorum

"KUR'AN'IN İLKELERİNİ HİKMETLİ BİR DİL VE GÜZEL BİR ÜSLUPLA ULAŞTIRMAK İÇİN DAHA ÇOK GAYRET GÖSTERMELİYİZ"

Canı pahasına da olsa bir İslam düşmanına haddini bildirmek, pısırık olmamak, ezik olmamak, onun hayat veren ilkelerini (Kur'an'ın ilkelerini) hak ve adalet anlayışını, sevgi ve barış yüklü mesajlarını bütün insanlığa, hikmetli bir dil ve güzel bir üslupla ulaştırmak için daha çok gayret göstermeliyiz.

Kur'an yakana hoşgörüyle davranamıyorum, kim istiyorsa gidip davransın. Ben Ömer gibi düşünüyorum. Ben İslam düşmanlarına karşılık verilmesinden yanayım. Allah, milletimize, bayrağımıza, polisimize öyle bir güç versin ki bunu yapmaya cesaret edemesinler.

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN