iphone X Fiyatı ne kadar oldu? İphone'lara dolar zammı!

Dolar kurundaki artışların ardından harekete geçen Apple'dan beklenen zam geldi! peki İPhone X telefonlar ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

iphone X Fiyatı ne kadar oldu? İphone'lara dolar zammı!

Ülkemizdeki ÖTV oranlarıyla zaten yeteri kadar yükselen iPhone telefonları bir de Dolar kurundaki artışlara maruz kaldı. Apple, kurdaki artışı öne sürerek iPhone telefonların fiyatlarını güncelledi. iPhoneların yeni fiyatlarını öğrenmek istelenler aramalarını bu konuda sıklaştırdı. Apple'dan beklenen zam geldi! İPhone telefonlar ne kadar oldu? Fiyat listesini bu haberde bulabilirsiniz.

Apple, Dolar kurundaki artış nedeniyle Türkiye'deki iPhone fiyatlarını güncelledi. Webtekno'nun haberine göre; dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple, şirketin akıllı telefon serisi olan iPhone’un 10. yılına özel olarak geçtiğimiz yıl iPhone X’u tanıtmıştı. Cihazın 999 dolarlık başlangıç fiyatı dünya çapında tepki toplarken Türkiye’deki astronomik fiyatı da ‘yok artık’ dedirtmişti. iPhone X'a servet ödemek istemeyenler ise iPhone X ile birlikte tanıtılan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a yönelmişti.

iPhone X, 8 ve 8 Plus piyasaya çıktığından bu yana Türk Lirası, Dolar karşısında ciddi bir şekilde değer kaybetti. Dolar kurundaki dalgalanmalı artış, tüm elektronik ürünleri yavaş yavaş vururken Apple, Türkiye'deki iPhone fiyatlarını sabit tutmaya devam ediyordu. Dolar kurundaki artışı neden gösteren Apple, Türkiye'deki iPhone fiyatlarını güncelledi.

iPhone Telefonlar ne kadar oldu?

64GB iPhone X’un Türkiye satış fiyatı 6.099 TL’den 7.499 TL’ye çıkarken; 256 iPhone X’un fiyatı da 6.899 TL’den 8.599 TL’ye çıkmış oldu. Böylece halihazırda Türkiye’de satışa sunulan en pahalı akıllı telefon olan iPhone X, rakipleri ile olan fiyat farkını daha da açmış oldu. Tabi bu durum şu an için geçerli. İlerleyen dönemde diğer şirketler de kurdaki artışa paralel olarak cihaz fiyatlarını güncelleyebilirler.

iPhone 8 ve 8 Plus ise yeni fiyatları ile 'uygun fiyatlı' sıfatlarını tamamı ile kaybetmiş oldular. 64GB iPhone 8'in fiyatı 4.199 TL'den 5.199 TL'ye çıkarılırken; 256GB iPhone 8'in fiyatı 4.999 TL'den 6.299 TL'ye çıkarıldı. iPhone 8 Plus için de benzer bir fiyat artışı söz konusu. 64GB iPhone 8 Plus'ın fiyatı 4.799 TL'den 5.899 TL'ye yükseltilirken; 256GB iPhone 8 Plus'ın fiyatı da 5.599 TL'den 6.999 TL'ye yükseldi.

İPHONE X ÖZELLİKLERİ

Super Retina ekran: iPhone X ile, aygıt ve ekran arasındaki sınır ortadan kalkıyor. Yepyeni 5.8 inç Super Retina ekran, eliniz için ideal bir boyuta sahip ve göz kamaştırıyor.

İnovatif Teknoloji: Ekran, yeni tekniklerden ve teknolojilerden yararlanarak tasarımın kıvrımlarına büyük bir hassasiyetle eşlik ediyor. Ve zarif bir şekilde yuvarlatılmış köşelere kadar uzanıyor.

iPhone X İçin Tasarlanmış OLED Ekran: iPhone standartlarına ulaşmayı ilk kez başaran OLED teknolojisine sahip bu ekran, gerçeğe en yakın olağanüstü renkler, gerçek siyahlar, yüksek parlaklık ve 1.000.000:1 kontrast oranı sunuyor.

TrueDepth Kamera: Minik bir alan; Face ID özelliğine imkan veren kameralar ve sensörler gibi şimdiye kadar tasarladığımız en gelişmiş teknolojilere ev sahipliği yapıyor.

Tümüyle Yeni Tasarım: Bir akıllı telefonun hem önünde hem de arkasında şimdiye kadar kullanılan en dayanıklı cam. Apple tasarımı çok özel bir paslanmaz çelik. Kablosuz şarj. Suya ve toza dayanıklı tasarım.

Doğal ve Tanıdık Hareketler: Alışık olduğunuz hareketlerle aygıtınızda gezinmek son derece doğal ve kolay. Herhangi bir ekrandan Ana Ekran’a dönmek için şimdi düğmeye basmak yerine tek bir kaydırma hareketi yeterli.

FaceID: Yüzünüz, şimdi parolanız. Face ID, telefonunuzun kilidini açmanın ve kimliğinizi doğrulamanın yeni ve güvenli bir yolu. Face ID, gücünü TrueDepth kameradan alıyor ve kurulumu oldukça kolay. Yüzünüze yansıttığı 30.000’in üzerinde görünmez noktayı analiz ederek en ince detaylarıyla bir derinlik haritası oluşturuyor.

Portre Modu Selfie'ler: Keskin ön planlar ve profesyonelce flulaştırılmış arka planlardan oluşan muhteşem selfie’ler çekin.

Portre Işığı: Portre modundaki yeni Portre Işığı özelliğiyle stüdyo kalitesinde göz alıcı ışık efektleri yaratın.

Animoji: TrueDepth kamera, birbirinden farklı 50’den fazla kas hareketini analiz ederek yüz ifadelerinizi 12 farklı
Animoji karakterine dönüştürüyor. İçinizdeki pandayı, tavşanı veya robotu ortaya çıkarın.

12 MP Çift Kamera: Daha büyük ve daha hızlı 12 MP sensör. Yeni bir renk filtresi. Daha derin pikseller. Ve optik görüntü stabilizasyonu (OIS) özelliğine sahip yeni telefoto kamera.

Portre Işığı: Derinlik algılayan kameralar ve en ince detaylarıyla çıkarılan yüz haritaları, stüdyo kalitesinde çarpıcı ışık efektlerine olanak veriyor.

Çift OIS: Arka kameraların her ikisi de optik görüntü stabilizasyonu özelliğine ve hızlı lenslere sahip. Böylece loş ışıkta bile olağanüstü fotoğraflar ve videolar çekebiliyorsunuz.

Optik Yakınlaştırma: iPhone X’daki geniş açılı kamera ve telefoto kamera hem optik yakınlaştırma özelliğine hem de fotoğrafları 10 kata, videoları ise 6 kata kadar dijital yakınlaştırma özelliğine sahip.

A11 Bionic: Bugüne kadar akıllı telefonlarda kullanılan en güçlü ve en akıllı çip. Saniyede 600 milyara kadar işlem yapabilen nöral sisteme sahip.

Daha Hızlı CPU: Yepyeni CPU’daki dört adet yüksek verimli çekirdek, A10 Fusion’a göre yüzde 70’e kadar daha hızlı. Ve iki adet yüksek performanslı çekirdek de yüzde 25’e kadar daha hızlı.
Adaptif Yüz Tanıma: Yapay öğrenme teknolojisi sayesinde Face ID, görünümünüzde zamanla gerçekleşen fiziksel değişikliklere adapte olabiliyor.

Güç Verimliliği: İkinci nesil performans kontrol birimi ve özel pil tasarımı, iki şarj işlemi arasında iPhone 7’ye kıyasla iki saate kadar daha fazla pil ömrü sağlıyor.

Apple Tasarımı GPU: Apple tasarımı yeni üç çekirdekli GPU, A10 Fusion’a göre yüzde 30’a kadar daha hızlı.

Artırılmış Gerçeklik: A11 Bionic çip, oyunlarda ve uygulamalarda gözlerinize inanamayacağınız gerçeklikte deneyimlere olanak veriyor.

Kablosuz Şarj: Herhangi bir şarj kablosu gerektirmeyen iPhone X, kablosuz bir gelecek için tasarlandı.

AirPower: iPhone, Apple Watch ve AirPods’unuzu kablosuz şarj etmek için matın üzerinde herhangi bir yere bırakmanız yeterli.

APPLE HAKKINDA BİLGİ

Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkezi Cupertino'da [5]bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir. En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saattir. Yazılımları arasında ise OS X ve iOS işletim sistemleri, iTunes medya tarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yer almaktadır. Şirket 1 Nisan 1976 yılında kurulmuş ve 3 Ocak 1977’de Apple Computer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir.İsminde yer alan "Computer" (Bilgisayar) kelimesi 9 Ocak 2007'de iPhone tanıtımıyla birlikte tüketici elektroniğine yönelimlerini yansıtması amacıyla kaldırılmıştır.

Apple, Samsung Electronics'den sonra ciro açısından dünyanın en büyük ikinci bilgi teknolojileri şirketi; Samsung ve Nokia'dan sonra da dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisidir.Fortune dergisi Apple'ı, 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 2008 yılından 2012 yılına kadar dünya çapında en çok rağbet gören şirket olarak nitelendirmiştir.

2012 Kasım ayı itibarıyla Apple'ın App Store ve iTunes Store online mağazalarına ek olarak 14 farklı ülkede 394 perakende satış mağazası bulunmaktadır.Borsa değeri açısından Apple 2012'nin Eylül ayından itibaren Dünyanın en değerli şirketi olmuştur. 29 Eylül 2012 tarihi itibarıyla şirkette dünya çapında 72.800 devamlı tam zamanlı çalışan işçi ile 3,300 geçici tam zamanlı işçi çalışmaktadır. 2015'in Nisan ayından itibaren dünya çapındaki yıllık geliri toplamda 130,28 milyar dolardır. 2013 yılının Mayıs ayında Apple geçen yıla göre 11 numara yükselerek Fortune 500 listesinde 6. sırayla ilk kez ilk onda yer almıştır.

Türkiye'deki distribütörlüğünü Bilkom ve INDEX Bilgisayar yönetmektedir.

1976–80: KURULUŞ VE ŞİRKETLEŞME

Apple'ın birleştirilmiş devre kartı olarak satılan, klavye, monitör ve kasası bulunmayan ilk ürünü, Apple I. Cihazın sahibi klavye ve tahta kasayı kendisi eklemiştir.
Apple, 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Waynetarafından Apple I kişisel bilgisayar kitini satmak amacıyla kuruldu. Wozniak kitleri kendisi üretti ve Apple I ilk kez Homebrew Computer Club’da görücüye çıktı. Apple I; günümüzde kişisel bilgisayar olarak kabul edilen cihazlardan daha basit şekilde anakart (CPU, RAM ve basit metin tabanlı ekran çipi ile birlikte) olarak satılmaktaydı.1976 yılının Temmuz ayında 666.66 dolar (2013 yılına göre 2,690 dolar) fiyat etiketiyle Apple I satışa sunuldu.

Apple, 3 Ocak 1977’de Jobs ve Wozniak'a hisselerini 800 dolara sattığı için Wayne olmadan şirketleşti.[33]Şirketleşme sürecinde temel iş deneyimini ve 250.000 dolar ile sermayeyi Mike Markkula sağladı

2007–11: YAYGIN BAŞARI

Apple, cep telefonu, taşınabilir müzik çalar ve kişisel bilgisayar alanında yenilik yapan iPhone, iPod Touch ve iPad ürünleriyle büyük başarı yakaladı. Buna ek olarak uygulama satın almak için kurduğu mağaza yeni bir iş modeli yarattı.

Steve Jobs, 9 Ocak 2007 Macworld Expo konuşmasında taşınabilir elektronik cihazlara önem verilmesi ve şirketin odak noktasının artık bilgisayar sektörü olmaması nedeniyle şirketin adının Apple Computer, Inc. yerine Apple, Inc. olarak değiştirildiğini duyurdu. Aynı etkinlikte iPhone ve Apple TV’nin de tanıtımı yapıldı.[88]İlerleyen günlerde Apple’ın hisse senedi fiyatları 97.80 dolara yükseldi ve mayıs ayında 100 dolar sınırını aştı.[89]

6 Ocak 2007’de Apple’ın internet sitesinde yayımlanan bir makalede Steve Jobs, müzik şirketleri kabul ederse Apple’ın iTunes Store’da DRM (Dijital Haklar Yönetimi) içermeyen müzik satmak istediğini açıkladı. (Böylece şarkılar üçüncü parti oynatıcılarda da dinlenebilecekti.)[90]2 Nisan 2007’de Apple ve EMI birlikte açıklama yaparak mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere EMI kataloğunun iTunes Store’daki şarkılarından DRM teknolojisinin kaldırıldığını duyurdu.Aynı yıl içerisinde diğer müzik şirketleri de buna katıldı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Fed faiz indirimi için yeteri kadar enflasyon göremiyor: Faiz kararı ne zaman?
Fed faiz indirimi için yeteri kadar enflasyon göremiyor: Faiz kararı ne zaman?
Apple, iPhone özellikleri için OpenAI ortaklığını öne çıkarıyor
Apple, iPhone özellikleri için OpenAI ortaklığını öne çıkarıyor
Pendik Halk Eğitim Merkeziinden muhteşem bir etkinlik daha! Sanatın Armonisi resim sergisi AKM'de açıldı
Pendik Halk Eğitim Merkeziinden muhteşem bir etkinlik daha! Sanatın Armonisi resim sergisi AKM'de açıldı
Çikolata sevenler dikkat! Kakao ağaçlarında hastalık teşhisi çoktan koyuldu…
Çikolata sevenler dikkat! Kakao ağaçlarında hastalık teşhisi çoktan koyuldu…
Çok Okunanlar
2024 Küçük ve büyük baş kurbanlık fiyatları belli oldu! 2024 Büyük ,Küçük baş kurbanlık hisse fiyatları
2024 Küçük ve büyük baş kurbanlık fiyatları belli oldu! 2024 Büyük ,Küçük baş kurbanlık hisse fiyatları
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor