Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

Nöbetçi Noter Listesi 2 Haziran Pazar, Türkiye Noterler Birliği tarafından yayınlandı. Peki Nöbetçi Noter İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir Listesi nedir? İşte 2 Haziran Nöbetçi Noter listesi haberimizde...

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

Nöbetçi Noter Listesi 2 Haziran Pazar, Nöbetçi noter uygulaması başladı! Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulamasına ilişkin çalışmalar tamamlandı. 18 Mayıs'tan itibaren nöbetçi, noter uygulaması hayata geçiyor. Peki Nöbetçi Noter İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir Listesi nedir? İşte 2 Haziran Nöbetçi Noter listesi  haberimizde... 

NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ 2 HAZİRAN PAZAR | TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

Türkiye Noterler Birliği tarafından haftasonu açık olan noterler listesi yayımlandı. 

Yayımlanan liste ile 1 Haziran Cumartesi nöbetçi noter listesi de belirlenmiş oldu. İşte illere göre 1 Haziran Cumartesi günü mesai yaparak çalışmaya devam edecek olan noterler listesi;

BAKIRKÖY 6 ŞİNASİ ZEYREK FETİH CAD. NO:10 KAT:1 ŞİRİNEVLER 34510 BAHÇELİEVLER İSTANBUL 

BEYOĞLU 3 FARUK KILIÇ SELAHATTİN PINAR CAD. KAZIM ERBİL İŞHANI NO:19/2 MECİDİYEKÖY 80310 ŞİŞLİ İSTANBUL

KADIKÖY 10 ORHAN ÇIKMAZ HALİTAĞA CD. RASİMPAŞA MAH. NO:36/1 81320 KADIKÖY İSTANBUL

KARTAL 7 MUSTAFA AKSAN BATI MAH. KÜBRA SOK. N:2/1 PENDİK İSTANBUL

ANKARA 14 ABDURRAHMAN ÖZDEMİR BAĞLUM BULVARI KARAKAYA MAH. SAÇAK APART. NO:41/10-11 KEÇİÖREN ANKARA

ALTINDAĞ 8 EMİNE EREN GEDİK SANATORYUM CADDESİ 95/1 KEÇİÖREN ANKARA

İZMİR 19 NAZAN ÇATORİ YEŞİLLİK CD. 4021 SOK. N:17 35380 KARABAĞLAR İZMİR

İZMİR 20 ALEV KAYNAR ÇİMEN 1434 SOKAK NO:5/B ALSANCAK KONAK İZMİR

ADANA 9 TÜLAY MUTLU ATATÜRK CAD. KAYAHAN AP.K:1 D:3 01060 SEYHAN ADANA

ADIYAMAN 4 MEHMET REŞAT ÜÇEŞ TURGUTREİS MAH. 840 .SOK. GÖZAYDIN APT.ALTI NO:1/B 02100 MERKEZ ADIYAMAN

AFYONKARAHİSAR 4 ZELİHA BALI OSB 1.CADDE NO.2/14 1.KAT MERKEZ AFYONKARAHİSAR

AMASYA 2 ZEYNEP GÜRBÜZ MUSTAFAKEMAL PAŞA CD.72/2 05100 MERKEZ AMASYA

ANTALYA 8 MUSTAFA ERTUĞRUL ÜNVER GÜVENLİK MAH. 277.SOKAK HASAN ABICILAR APT. 2B MURATPAŞA ANTALYA 

ALANYA 4 AYŞEGÜL GÜNDÜZ GÜLLERPINARI MAH. HACET CAD. CANLAR APT. NO:20 B ALANYA ANTALYA

MANAVGAT 4 TAMER SAYIN AŞAĞI HİSAR MAH. DEMOKRASİ BULVARI N:1/1 MANAVGAT ANTALYA

AYDIN 1 RAMAZAN DOĞMAZ HÜKÜMET BULVARI 1623.SOK. NO:4 09100 EFELER AYDIN

KUŞADASI 2 EMEL BATUR ALACAMESCİT MAH. KAHRAMANLAR CAD. ALICI APARTMANI NO:80/B KUŞADASI AYDIN

BALIKESİR 1 SERDAR AYVAT KARAOĞLAN MAH. BALIKAVDAN SOK. 4G BLOK N:10 K:2 KARESİ BALIKESİR

EDREMİT 4 SEVİM ŞAHİN KAPICIBAŞI MAH.ŞEHİT TANJU BAYTEKİN SOKAK N:2/1 EDREMİT BALIKESİR

BURSA 11 GÜVEN MERTER BEYAZIT MAH. ANKARA CAD. N:268/A YILDIRIM BURSA

İNEGÖL 4 HATİCE OK ORHANİYE MAH.ANKARA CD. N:31/B İNEGÖL BURSA

ÇANAKKALE 3 NEJDET DOĞAN ATATÜRK CAD.NUSRET KUTLU İŞHANI ZEMİN KAT N:17 17100 MERKEZ ÇANAKKALE

DENİZLİ 7 DİLŞEN YILMAZTÜRK BAŞALAN SALTAK MAH.SALTAK CD. N.63/1 20100 MERKEZEFENDİ DENİZLİ

ESKİŞEHİR 5 MEHMET YILDIZGÖRDÜ İSMET İNÖNÜ CAD. GÖKSU İŞ HANI NO:12 26010 TEPEBAŞI ESKİŞEHİR

KAYSERİ 9 SEVİM KIRIKOĞLU DURUSU ATATÜRK BULVARI BAHÇELİEVLER MH. N:26/A 38280 TALAS KAYSERİ

KOCAELİ 3 İBRAHİM ZEYREK ABDURRAHMAN YÜKSEL C.KAPTANLAR PASAJI K:3 41300 İZMİT KOCAELİ

GEBZE 6 MEHMET ALİ GÜNDOĞAN HACI HALİL MAH. ATATÜRK CAD. BELDE İŞHANI K:1 N:16 GEBZE KOCAELİ

KONYA 16 MERAL GÜNEY AKABE MH. Ş. FURKAN DOĞAN CD. BEY PLAZA A BLK N:3/Z 07 (ADLİYE SARAYI VE TRAMVAY SON DURAĞI CEPHESİ) KARATAY KONYA

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

BUGÜN HANGİ NOTERLER NÖBETÇİ?

Türkiye Noterler Birliği internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamada yaşadığınız şehirde o gün nöbetçi olan noterlerin listesine ulaşmanıza olanak sağlanıyor. 

Türkiye Noterler Birliği internet sitesine giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere sağ üst köşede yer alan nöbetçi noterlikler yazılı linki tıklamanız nöbetçi noterler listesi için erişimi sağlıyor. 

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI 2019

Nöbetçi noter uygulaması için geri sayım başladı. Adalet Bakanı Gül çok kısa bir süre içerisinde vatandaşa katkısı için nöbet.çi noter uygulamasını geçileceğini duyurdu ve uygulamayla ilgili olarak ilk etapta nasıl ilerleyeceği noktasında da bilgi verdi.

Nöbetçi noter konusunda çeşitli görüşmeler yaptıklarını, temaslarda bulunduklarını hatırlatan Bakan Gül, kamuoyundan da destek aldıklarını dile getirdi. Uygulamayla, hafta içi çalışan, mesai yapanların işlemlerini hafta sonu yapmalarının sağlanacağını ifade eden Gül, bu konuda olumlu geri dönüşlerin olduğunu bildirdi.

Temel yaklaşımın "güven veren adalet" olduğunu vurgulayan Abdulhamit Gül, vatandaşların yargıya güvenini artırıcı çalışmaların süreceğine işaret etti.

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

"NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASINA BAŞLAYACAĞIZ"

Nöbetçi noter uygulamasının da bunlardan biri olduğuna dikkati çeken Gül, kurumlarla, odalarla, meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişleteceğiz. İlk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla başlayacağız. Sistemin sağlıklı işlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını sağladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı genişletilebilir. Uygulama başladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı genişletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00'den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız işten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceği bir düzeni planlıyoruz. Şu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz."

Cumartesi, pazar konusunda büyükşehirlerde, illerde ayrı teknik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Gül, çalışmaların tamamlanmasıyla uygulamanın hayata geçirileceğini dile getirdi.

 

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI NEDİR?

Türkiye Noterler Birliği'nin merkez binası Ankara, Söğütözü’nde bulunmaktadır. Bütün noterler, bu birliğin üyesidirler. Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu yedi üyeden oluşmaktadır. Dört yıllık bir dönem için Türkiye Noterler Birliği Kongresince görevlendirilir. Kurulun dört asil dört de yedek üyesi vardır.

Noterler, şahısların haklarının korunması amacı ile çalışırlar. Bu hakların güvence altına alınması amacı ile mevcut anlaşmazlıkları ortadan kaldırırken, bunları sonuçlandıran ve yapılan işlemler sonrası hukuki belge düzenleyen kişilerdir. Noterlerin yaptıkları pek çok işlem bulunmaktadır. Asliye ve Sulh Hukuk Mahkemelerinin bulunduğu alanlarda kendilerine rastlamak mümkündür. Hukuk Fakültesi’ ni bitirdikten sonra noterlik stajını tamamlayanlar göreve başlayabilir.

İşte bu vazifede bulunan kişilere günlük hayatımızda pek çok konuda ihtiyaç duyuyoruz. Noterlerin bildiğimiz tek vazifesi alım satım işleri için satış sözleşmesi hazırlamak. Oysa ki geniş bir görev alanları bulunmaktadır. Yasalar gereği tescil işlemi gereken evrakları tescil ederken, ihtar çekebilir, ihbarname ya da proteste gönderebilirler. Gayrimenkul ve taşıtlar için satış sözleşmeleri imzalayabilirler. Kanunlara uygun bir şekilde hazırlanmış olan belgelerin onaylanmasını sağlarlar. Bu işlemi imza ya da mühür yöntemlerini kullanarak yaparlar.

Bir işlemi yapması gereken makam kanunlarca düzenlenmemiş ise, bu işlemleri düzenlerler. Ayrıca yine kanun kapsamında bir işlemi yapılması için bir kurum ya da şahıs belirtilmemişse bu işlemleri Noterlik Kanunu hükümleri gereği gerçekleştirirler. Bu görevler için belirlenmiş olan mesai saatleri bulunmaktaydı. Noterler 09:00 – 12:30 ve 13:30 ile 17:00 saatleri arasında hafta içi 5 gün çalışıyordu. Yapılan düzenleme ile birlikte artık karşımıza nöbetçi noterler çıkacak. Noterlerin çalışma saatleri esnetilerek bu işlemleri hafta sonları da yapmalarına imkan tanınacaktır. Adımı Değiştirmek İstiyorum 2019 Kanunu ve Maliyeti isimli içeriğimizden bilgi alabilirsiniz. İsminden memnun olmayanlar yazacakları bir dilekçe ile dava açabilirler.

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

NÖBETÇİ NOTERLER CUMARTESİ AÇIK MIDIR?

Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül, Yargı Reform Belgesi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamada nöbetçi noterlik uygulamalarına gidileceğinin altı çiziliyor. Bakan tarafından yapılan açıklama neticesinde vatandaşlarımızın alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için kendilerinin hafta sonu, cumartesi ve pazar günleri de noterlere giderek işlem yapabilecekleri belirtiliyor. Başlatılacak olan bu uygulama ile noterlerin çalışma saatleri artıyor. Noterler artık nöbetçi eczane gibi faaliyet gösterecek.

Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklama;

Vatandaşlarımız cumartesi ve pazar günleri noterlere giderek işlemlerini yapabilecek. Nöbetçi noterlik uygulaması ile hafta sonu da sözleşme yapılabilecek, vekalet verilebilecek ve gerekli tespitler yapılacak. Vatandaşlarımız sadece gündelik hayatlarında değil iş ve ticari hayatları için de ev araba alabilecek ya da satış işlemleri yapabilecek. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Gerekli çalışmalar noterler ile birlikte yapılmaktadır. Yargının güçlenmesi için hakimlerin bağımsız ve tarafsız olması, avukatların ise savunma konusundaki haklarının güçlendirilmesi için çalışmalar yapılırken vatandaşlarımız da unutulmuyor. Vatandaşlarımızı hak arama yollarının açılarak işlemlerin hızlandırılması ve yargıya olan güvenin artması için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu açıklamalar neticesinde noterlerin cumartesi ve pazar günleri açık olacağını belirtelim. Bu haber özellikle otomobil alım satımı yapan şahıslar için mutlulukla karşılandı. Araya hafta sonunun girmesi durumunda işlemler aksıyor ve satış sözleşmesi için ne yazık ki haftanın ilk günü olan Pazartesi gününü beklemek gerekiyordu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte nöbetçi noterler belirlenecek ve hangi noterlerin nöbetçi olduklarının duyurusu yapılacak. Vatandaşımız bilgi edinerek nöbetçi olan notere giderek yasal işlemlerini gerçekleştirebilecektir. 2. El Araçlara Ekspertiz Zorunluluğu 8 Yaş 160 Bin Km’ de olan araçlar için ekspertiz raporu düzenlemek zorunlu olmuştur.
Nöbetçi Noter Olur mu?

Noterler hafta içi çalışıyorlardı ve hafta sonu faaliyet göstermeleri yasalar gereği sınırlandırılmıştı. Ancak yapılan düzenleme ile birlikte artık nöbetçi noterler faaliyet gösterecek. Özellikle ikinci el oto galeri sahipleri, araç alım ve satım faaliyetlerinde bulunanlar ile büyük şehirlerdeki galeriler bu karardan oldukça memnun. Çünkü Bursa, Ankara, İstanbul Anadolu yakası gibi büyük şehirlerimizde araç almak isteyenler, araç bakmak için galerilere ya da oto pazarlarına hafta sonu gidebiliyor.

Nöbetçi Noter nerede 2 Haziran Pazar | Türkiye Noterler Birliği

NÖBETÇİ NOTER NASIL OLACAK?

Burada almak istedikleri araca karar verdikten sonra ne yazık ki pazartesi gününü bekliyor, satış sözleşmesini imzalayıp bedeli teslim ettikten sonra bulundukları şehirlere dönüyorlardı. Ancak yapılan bu düzenleme ile artık vatandaşlarımızın beklemesine gerek kalmayacak. Hafta içi noterde herhangi bir faaliyeti gerçekleştiremediğimiz durumlarda bu uygulama sayesinde hafta sonu da nöbetçi noterler ile hizmet verilecektir. 

Noterler vatandaş odaklı çalışmaktadır. İşlemlerin hızlı ilerlemesi için bu uygulamanın yararlı olduğu kanaatindeyiz. Aşağıdaki linklerden bazı şehirlerimizde yer alan noterlere ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Çikolata sevenler dikkat! Kakao ağaçlarında hastalık teşhisi çoktan koyuldu…
Çikolata sevenler dikkat! Kakao ağaçlarında hastalık teşhisi çoktan koyuldu…
Arda Güler o işaretin ne anlama geldiğini açıkladı! Real Madrid'de attığı gol sonrası yaptığı işaretle çok konuşulmuştu!
Arda Güler o işaretin ne anlama geldiğini açıkladı! Real Madrid'de attığı gol sonrası yaptığı işaretle çok konuşulmuştu!
Bomba gibi kredi! Faizsiz 20 bin TL kredi verilecek
Bomba gibi kredi! Faizsiz 20 bin TL kredi verilecek
Dubai’deki sel felaketiyle gündeme gelmişti: Bulut tohumlama nasıl çalışır?
Dubai’deki sel felaketiyle gündeme gelmişti: Bulut tohumlama nasıl çalışır?
Çok Okunanlar
2024 Küçük ve büyük baş kurbanlık fiyatları belli oldu! 2024 Büyük ,Küçük baş kurbanlık hisse fiyatları
2024 Küçük ve büyük baş kurbanlık fiyatları belli oldu! 2024 Büyük ,Küçük baş kurbanlık hisse fiyatları
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor