Özgür Özel namus şeref sözü demiş ön seçim vaadinde bulunmuştu, genel başkan olduktan sonra çark etti

CHP'de değişim sloganıyla yapılan 38. genel kongrede genel başkanlığına seçilen Özgür Özel, genel başkan olmadan önce partililere "size namus şeref sözü ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım" demişti. Seçilip genel başkan olduktan sonra böyle çark etti.

CHP'de 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kaybeden ilk genel başkan olarak tarihe geçerken, koltuğunu Özgür Özel'e devretti.

Genel başkan seçiminin ardından CHP'de gözler tüzük kurultayına çevrildi. 25-26 Kasım'da yapılması planlanan kurultay için ise değişim söz konusu.

"NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ" VERMİŞTİ

Büyük vaatlerle göreve başlayan Özel, geçtiğimiz hafta yapılan kurultayda "Genel başkan olursam 3 hafta sonra buradasınız tüzüğü değiştiriyorum söz veriyorum. Başta sayın genel başkanımın müjdelediği her şey, sizlere gönderdiğim yüzyılın değişimi diye özetlediğimiz tutum belgesinin 51-52-53. sayfalarında var. Burada ne öneriyorsak tüzüğümüze yazacağız. Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü. Bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım." demişti.

BİR HAFTADA FİKRİ DEĞİŞTİ

Kurultayda, ön seçim zorunluluğunun yanı sıra milletvekilliğinde 3 dönem sınırlamasında gündemde.

Ancak, görev sonrası parti içinde karışıklık erkenden başladı. Öyle ki Özel, yaptığı açıklamada tüzüğün başka bir bahara kaldığını işaret etti.

"ÖN SEÇİM YAPARSAK 54 GÜN KALIYOR"

Özel, konuya ilişkin son olarak şu açıklamada bulundu:

"Ön seçim konusunda terminolojik bir fark var. Ön seçim yaparsak adayı belirledikten sonra 54 gün kalıyor. Fotoğraf çektirmesi, araç giydirmesi 45 günlük bir kampanya. Örgütümüzün tecrübeleri, ön seçim demeyelim sonucuna uyulacak temayül yok."

Kulislerde, Özel’in bu kararı almasının nedeni, ekibinin ciddi bir hazırlık içinde olmadığı belirtiliyor.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar