Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu

Üç ayların gelmesiyle Müslüman alemi "Üç aylar duası Arapça ve Türkçe" soruları araştırılıyor. Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları olarak bilinen bu aylar faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır. İşte Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu

İslam aleminin en değerli ve kutsal vakitlerinden olup, bu ayları Allah’ın isteğini kazanmak ve günahların affedilmesi için ibadetle geçirilmesi çok değerlidir. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından bu aylarda okunacak dualar ve anlamları merak ediliyor. Peki Üç aylar duası nedir? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu?

ÜÇ AYLAR DUASI NEDİR?

Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi;

Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu?

ÜÇ AYLAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa’bân, ve bellignâ Ramazân.

ÜÇ AYLAR DUASI TÜRKÇE MEALİ

Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah’ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.”

Hz. Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” Buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.

Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu?

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2021 dini günler takvimine göre, üç aylar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başlayacak. Receb ayı içerisinde yer alan Regaib Kandili 18 Şubat Perşembe günü, Miraç Kandili ise 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek.

Şaban ayı 14 Mart 2021 Pazar günü başlayacak. Şaban ayı içerisinde yer alan Berat Kandili 27 Mart Cumartesi günü dualarla idrak edilecek.

ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ NEDİR?

3 aylar, Rahmân olan Allah'ın rahmetinin sağnak sağnak yağdığı aylardır. Diğer vakitlerde ibadât-u taate on sevap veriliyorsa, Receb, Şaban ve Ramazan aylarında ihlâs ve samimiyete bağlı olarak kat kat daha fazla sevap verilir.

Üç aylar, yılda bir defa gelen ve ahiret ticaretinin yapıldığı mümtaz aylardır. Bereket ve feyzinden İstifade etmesini bilenler, bu aylardan büyük kazançlar elde ederler. Bu bakımdan üç ayların kıymeti pek büyüktür. Ahiret sermayesinin artmasına vesile olan kudsî aylardır.

Üç aylar duası ? Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu?

Bu eşsiz aylarda ahirete yönelik amelleri diğer vakitlere nispeten daha fazla çoğaltmak gerekir. Bu aylarda daha fazla Kur’ân-ı Kerîm okumak, ilme daha fazla yönelmek, ibadet ve tefekküre ve İslâmî hizmetlere daha fazla vakit ayırmak Mü’min’ler için kaçınılmaz bir fırsat olmalıdır.

İşte bu sebeple üç ayların ve üç aylar içerisinde bulunan mübarek gecelerin büyük bir sevinç ve coşkunlukla ihya edilmesi büyük önem arz etmektedir. Buna mukabil olarak da bu ayların fazilet ve bereketinden mahrum kalan kimseler ise büyük hayırlardan mahrum kalmış demektir. Müslümanların uyanık davranıp bu ayları ganimet bilmesi, bir ânını bile gaflet içerisinde geçirmemesi gerekir.

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡