Çarkıfelek ne demek, TDK'ya göre Çarkıfelek kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Çarkıfelek nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Çarkıfelek ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Çarkıfelek kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Çarkıfelek ne demek, TDK'ya göre Çarkıfelek kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe'de onbinlerce kelime bulunmakta olup birçoğunun anlamını doğal olarak bilemeyebiliriz. Çarkıfelek ne demek? Çarkıfelek TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi çarkıfelek kelimesi. Peki çarkıfelek ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre çarkıfelek nedir, çarkıfelek kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ÇARKIFELEK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Çarkıfelek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Çarkıfelek kelimesi Farsça kökenlidir.

TDK'ya göre çarkıfelek kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yakıldığında dönerek kıvılcım saçan donanma fişeği
- Bir tür talih oyunu
- Talih, kader
- Çarkıfelekgillerden, güzel, büyük, parlak kırmızı çiçekleri olan, duvar kenarlarına ve kameriyeler çevresine ekilen tırmanıcı bir süs bitkisi, fırıldak çiçeği, saat çiçeği (Passiflora caerulea)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡