EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl?

2022 yılı Kamuya 2927 Engelli Memur Alımı yapılacak. EKPSS tercih kılavuzunun yayımlanacağı zaman belli oldu. Hangi Kadrolarda Memur Alımı yapılacak? Kılavuz yayımlandı. İşte EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl? sorularının yanıtları...

EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl?

2022 yılı kamuya 2 bin 927 kişilik kontenjan ile Engelli Memur Alımı yapılacak. her yıl yapılan Engelli Atamaları için tarih yaklaşıyor. Daha önce de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklama ile EKPSS Tercihleri ile 2927 kişilik kontenjan ile merkezi memur alımı yapılacak. EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl? İşte tüm detaylar...

EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl?

EKPSS BARAJ PUANI KAÇ?

Atama puanlarından en düşük puan 60 olarak bekleniyor.

EKPSS baraj puanı kaç? EKPSS ile atanmak için kaç puan gerekli? EKPSS memurluk puanları nasıl?

2022 EKPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak!

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 11.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 05 - 14 Ocak 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 14 Ocak 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan  2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

MEMUR OLMAK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Memur atamalarında kurumların tercihi genelde puan sıralamasına göre oluyor. Yani alımlar en yüksek KPSS puanından itibaren başlıyor. KPSS'de en düşük 60 puan almak gerekirken memurluk için belirlenen taban puan da 60'tır. KPSS lisans sınavından 60 puan altında puan alan adaylar kamu kurum ve kuruluşlarına başvuramazlar.

KPSS ATANMAK İÇİN NE KADAR PUAN GEREKİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda en düşük 60 puan alan adayların memurluk için başvuru şartlarında puan şartını tamamlamış oluyor. Bu arada KPSS puanı her kuruma göre değişebiliyor. En az 60 puan alanlar atanamıyor. Genellikle atamalar en yüksek puandan itibaren yapılıyor. Kamu memur atamalarında KPSS en düşük taban puanı 60'dır.

EKPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

EKPSS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

56
112
44
114
337
54
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡