Halfa ne demek, TDK'ya göre Halfa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Halfa nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Halfa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Halfa kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Halfa ne demek, TDK'ya göre Halfa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Halfa ne demek? Halfa TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi halfa kelimesi. Peki halfa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre halfa nedir, halfa kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

HALFA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Halfa kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Halfa kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre halfa kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Buğdaygillerden, lifleri ip, çuval ve kâğıt yapımında kullanılan bir bitki (Sitipa tenacissima)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡