İman Tahtası ne demek, TDK'ya göre İman Tahtası kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. İman Tahtası karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. İman Tahtası ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? İman Tahtası kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

İman Tahtası ne demek, TDK'ya göre İman Tahtası kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. İman Tahtası ne demek? İman Tahtası TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi iman tahtası kelimesi. Peki iman tahtası ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre iman tahtası nedir, iman tahtası kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

İMAN TAHTASI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

İman tahtası kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre iman tahtası kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Göğüs kemiği

İMAN TAHTASI CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Sanki onların göğüsleri içindeki kalptir de bizim iman tahtalarımızın altındaki külde pişmiş ferik elması!

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡