İstinabe ne demek, TDK'ya göre İstinabe kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. İstinabe karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. İstinabe ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? İstinabe kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

İstinabe ne demek, TDK'ya göre İstinabe kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. İstinabe ne demek? İstinabe TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi istinabe kelimesi. Peki istinabe ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre istinabe nedir, istinabe kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

İSTİNABE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

İstinabe kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
İstinabe kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre istinabe kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Davanın görülmekte olduğu mahkemeye gönderilmek için başka bir yerde bulunan bir tanığın oradaki mahkeme tarafından ifadesinin alınması

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡