kadir gecesi hangi namaz kılınır?

Müslüman dünyasında ayrı bir yeri olan Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler merak ediliyor. Peki kadir gecesi hangi namaz kılınır? İşte detaylar...

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

Kadir Gecesi kutsal kitap Kur'anı-ı Kerim'in indirildiği mübarek bir gece. Peki kadir gecesi hangi namaz kılınır? Sizin için bilmeniz gerekenleri derledik.

İslam aleminin en özel günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde dualar edilecek ve Kadir Gecesi namazı kılınacak hatta bu gecenin anlam ve önemi ibadetler ile eda edilecek.

Kadir Gecesi, yüce dinimiz İslam'ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir Gecesi, İslam güneşinin, Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gecede yapılacak ibadetler, diğer günlerde yapılan ibadetlerden çok daha faziletlidir.

Ramazan'ın 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi, bu yıl 19 Mayıs Salı günü idrak edilecek.

KADİR GECESİ HANGİ NAMAZ KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

4 veya 12 rekat olarak kılınan Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazına niyet edilirken şunlar söylenir;

"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Bundan sonra 100 defa İnşirah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir gecesinde Tesbih Namazı da kılmalıdır.

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

KADİR SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

2- Ve ma edrake ma leyletülkadr

3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

KADİR SURESİ ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.

2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.

5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

KADİR GECESİ'NDE OKUNACAK DUA

Mü'minler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatla değerlendirmelidir. Ebu Hüreyre'nin (r.a.) rivayet etmiş olduğu hadis-i şerifte Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur:

"Kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, Leyletü'l-Kadir, 1).

Hz. Ayşe de demiştir ki; Resulullah'a:

"Ey Allah'ın Rasulü! Kadir Gecesi'ne rastlarsam nasıl dua edeyim?" diye sordum. Resulullah (s.a.v.):

"Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu anni: Allah'ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet, diye dua et." (Tirmizi, Deavat, 89) buyurdu.

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Kadir Gecesi, yüce dinimiz İslam’ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir Gecesi, İslam güneşinin, Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gece, kalbi Kuran nuru ve peygamber müjdesi ile parlayan, alnı secde izleri ile nurlanan müminler için af ve mağfiret gecesidir.

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

Bu gece melekler yeryüzüne inerken bereket ve rahmette iner, Kuran okunduğu zaman melekler yeryüzüne inerler. Bu gece her iş için bir selamet ve saadet gecesidir. Bu gece selamet gecesidir. Şeytan bu gece Müslümanlara kötülük yapmaya ve eziyet vermeye güç yetiremez. Bu gece çakıl tanelerinden daha çok sayıda melekler yeryüzüne inerler. Bu gece ibadet edip, gündüz oruç tutmak, gece kıyam etmek (geceyi ibadetle geçirmek) bin aydan daha hayırlıdır.

kadir gecesi hangi namaz kılınır?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡