Kivano nedir? Kivano meyvesi yenir mi, faydaları nedir?

Kivano meyvesi son günlerde vatandaş tarafından araştırılıyor. Belirli market ve online market alışverişlerinden temin edilen kivano'nun faydaları, ne olduğu ve yenilebilir mi olduğu merak ediliyor. Peki, Kivano nedir? Kivano meyvesi yenir mi, faydaları nedir? İşte detaylar...

Kivano nedir? Kivano meyvesi yenir mi, faydaları nedir?

Kivano, bir başka deyişle boynuzlu kavun meyvesi Afrika salatalığı olarak da bilinir. Yılda bir kere meyve veren bir asma türü olan bu kavun çeşidinin anavatanı Afrika'dır ancak Kaliforniya, Avustralya, Yeni Zellanda ve Şili`de de bulunur. Son zamanlarda özellikle online market alışverişlerinde rastlanılan kivona meyvesi vatandaş tarafından "Kivano nedir? Kivano meyvesi yenir mi, faydaları nedir?" soruları ile araştırılıyor. Bizler de haberimizde soru başlıklarına yer verdik.

kiwanonun-boynuzlu-kavun-faydalari-ve-nasil-yenir.jpg

KİVANO NEDİR?

Alışılmışın dışında olan görüntüsünden  dolayı boynuzlu kavun adı verilen Kivano, sarmaşık türünün meyvesidir. Afrikada Kalahari Çölünde yetiştirilen bu değişik meyve, dalından koparılma dönemine göre değişik tatlara bürünebilir. Kivona meyvesi kimi zaman kivi, kimi zaman salatalık kimi zaman da muz tadında olur. Bu tat değişikliğinin tek nedeni, dalından koparılma dönemine bağlıdır. Kivona, olgunlaştığında turuncuya dönük sarı rengindedir. Meyvenin kabuğu üzerinde mahmuzlar (çıkıntı, boynuz) vardır. Sulu, etli meyvenin içinde çekirdekler bulunur. Kivona, çiğ yada meyve suyu şeklinde tüketilebilir. İçi salatalığı dışı ise limon ve kavunu anımsatan bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

1-1.jpg

KİVANO MEYVESİ YENİR Mİ, FAYDALARI NEDİR?

Değişik görüntüsüyle kimi insanı kendine çeken, kimi insana tattırma isteği bile vermeyen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Kivano meyvesi elbette yenilebilir. Faydalarını maddeler halinde sizlerle paylaştık.

  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, birçok hastalığa karşı vücudu koruyor.
  • Güçlü antioksidan özelliği sayesinde birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltıyor.
  • Toksinleri vücuttan uzaklaştırırken idrar yolu enfeksiyonlarının da daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı oluyor.
  • Kemikleri ve dişleri güçlendirmede önemli bir rol üstleniyor.
  • Ciltte kırışıklık karşıtı bir etki oluşturarak erken yaşlanmanın önüne geçiyor.
  • Aynı şekilde saç sağlığını da olumlu yönde etkileyen boynuzlu kavun, saçların daha güçlü ve parlak olmasını sağlıyor.
  • Tırnaklarınız çok güçsüz ve kırılgansa boynuzlu kavun bu konuda da sizi yalnız bırakmıyor, tırnakları sağlığına kavuşturmak için elinden geleni yapıyor.

k.jpg

25
4
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡