Kokoş ne demek, TDK'ya göre Kokoş kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Bazı kelimeler hayatımızda sıkça kullanılmaz Kokoş kelimesini ilk kez duyan bazı insanlar "Kokoş ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Kokoş nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Kokoş kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için sizler için araştırıp bu bilgilendirici makaleyi derledi. İşte detaylar.

Kokoş ne demek, TDK'ya göre Kokoş kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük yaşantımızda kullanmadığımız bir çok kelimeler vardır ve ya çok eskiden kullanılmış ama günümüzde kullanılmayan kelimeler duyunca birden şaşırırız hemen anlamını öğrenmeye çalışırız.

Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kokoş ne demek? Kokoş TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi kokoş kelimesi. Peki kokoş ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre kokoş nedir, kokoş kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

2-001.jpg

KOKOŞ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kokoş kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre kokoş kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Aşırı süslü, birbirine uyumsuz giysiler giymeyi seven kimse

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN