Müsvedde ne demek, TDK'ya göre Müsvedde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük yaşantımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Müsvedde bunlardan bir tanesidir. Müsvedde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Müsvedde kelimesinin anlamını öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledik.

Müsvedde ne demek, TDK'ya göre Müsvedde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Müsvedde ne demek? Müsvedde TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi müsvedde kelimesi. Peki müsvedde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre müsvedde nedir, müsvedde kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Müsvedde kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Müsvedde kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

MÜSVEDDE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Müsvedde kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müsvedde kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre müsvedde kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yazı taslağı, karalama
- Bir şeyin kötü benzeri

MÜSVEDDE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Sende başka âşıkane müsvedde varsa bana ver.
- Anne değil ki anne müsveddesi.

MÜSVEDDE KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- müsvedde defteri, insan müsveddesi

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
2
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡