Mütezayit ne demek, TDK'ya göre Mütezayit kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük yaşantımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Mütezayit bunlardan bir tanesidir. Mütezayit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Mütezayit kelimesinin anlamını öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledik.

Mütezayit ne demek, TDK'ya göre Mütezayit kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Mütezayit ne demek? Mütezayit TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi mütezayit kelimesi. Peki mütezayit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre mütezayit nedir, mütezayit kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Mütezayit kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Mütezayit kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

MÜTEZAYİT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mütezayit kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mütezayit kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre mütezayit kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Artan, çoğalan

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡