Olumsuzluk Kelimesi ne demek, TDK'ya göre Olumsuzluk Kelimesi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Olumsuzluk Kelimesi sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Olumsuzluk Kelimesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Olumsuzluk Kelimesi kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Olumsuzluk Kelimesi ne demek, TDK'ya göre Olumsuzluk Kelimesi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Olumsuzluk Kelimesi ne demek? Olumsuzluk Kelimesi TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi olumsuzluk kelimesi kelimesi. Peki olumsuzluk kelimesi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre olumsuzluk kelimesi nedir, olumsuzluk kelimesi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

OLUMSUZLUK KELİMESİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Olumsuzluk kelimesi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre olumsuzluk kelimesi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Cümle içinde art arda kullanılan iki veya daha çok özneyi, tümleci, yüklemi, aralarından bazılarına olumsuzluk kavramı vererek birbirine bağlayan veya yüklemin olumsuz çekimini sağlayan değil kelimesi

OLUMSUZLUK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bu işi Ali ve Mehmet değil, Ayşe yapar.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡