Pejmürde ne demek, TDK'ya göre Pejmürde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. Pejmürde karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. Pejmürde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Pejmürde kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Pejmürde ne demek, TDK'ya göre Pejmürde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Pejmürde ne demek? Pejmürde TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi pejmürde kelimesi. Peki pejmürde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre pejmürde nedir, pejmürde kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

PEJMÜRDE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Pejmürde kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Pejmürde kelimesi Farsça kökenlidir.

TDK'ya göre pejmürde kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Eski püskü, yırtık
- Dağınık, perişan

PEJMÜRDE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bütün kasaba ahalisi gibi bunun da üstü başı pejmürde idi.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡