Pina midyesi nedir? Ne işe yarar?

Akdeniz midyesinin büyük bir türü olan pina midyesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarda bulunuyor. Peki, Pina midyesi nedir? Ne işe yarar? İşte detaylar...

Pina midyesi nedir? Ne işe yarar?

İklim krizi nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında olan midye türü pina hakkında bilgi sahibi olunmak isteniyor. Bu bağlamda, Pina midyesi nedir? Ne işe yarar? sorularının cevapları internet mecralarında çokça araştırılıyor. Bizlerde merak edilen sorulara yanıtladık.

PİNA MİDYESİ NEDİR? NE İŞE YARAR?

Renk: Kabukları genelde sütlü kahverengi ve bazen kızıl kahveye yakın renktedir. Kabuk üzerinde gri noktalar olabilir.
Yaşam alanı: Akdeniz ve Ege Denizi’nin kumlu çakıllı bölgelerinde yaşarlar. 60 metre derinliğe kadar sığ ve derin sularda bulunurlar. Genellikle Posidonia, deniz çayırlarının arasında görülürler.
Tanımsal özellikleri: Maksimum boyları 90 cm’dir. Sivri uçları ile kumların içinde dik dururlar. Dış kısımları liflidir. Tepe kısımları yuvarlaktır. Beslenme ve solunum amaçlı kabuklarını açarlar.

Pina midyesi nedir? Ne işe yarar?

Kabuk parçaları eşit ve uzun üçgen şeklindedir. Kabukların tabanı düzdür ve yaşadıkları zemin üzerine sabitlenmiştir. Genellikle, kabuk üzerinde kabuklu hayvanlar ve yosunlar bulunur ve bu durum kamuflaj sağlar.

Pina midyesi nedir? Ne işe yarar?
Beslenme özellikleri: Plankton, mikroskobik canlılar ve organik besin maddeleri ile beslenirler.

Pina midyesi nedir? Ne işe yarar?

33
3
32
7
0
107
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
3 Yorum