Pupa ne demek, TDK'ya göre Pupa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Pupa kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Pupa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Pupa nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Pupa kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Pupa ne demek, TDK'ya göre Pupa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Pupa ne demek? Pupa TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi pupa kelimesi. Peki pupa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre pupa nedir, pupa kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

PUPA NE DEMEK?

Pupa, bir böcek veya kelebek gibi bazı türlerin gelişim evrelerinden biridir. Pupa evresi, larva evresi sonrasında gelir ve böceklerin ya da kelebeklerin yetişkin formuna geçiş sürecini temsil eder. Pupa evresinde, böcekler ve kelebekler genellikle kımıldamayan, koruyucu bir kabuk içinde bulunurlar ve bu sırada vücutlarında büyük değişiklikler olur. Örneğin, kelebeklerin pupa evresinde, kıkırdakları çözülür ve yeni böcek vücutları oluşur. Pupa evresi, böceklerin ve kelebeklerin yetişkin formuna geçiş süreci için önemlidir ve bu sırada böcekler ve kelebekler, koruyucu kabuklarının içinde bir süre dinlenirler ve sonrasında yetişkin formlarına dönüşürler.

ne demek

PUPA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Pupa kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Pupa kelimesi İtalyanca kökenlidir.

TDK'ya göre pupa kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Geminin arkası, kıç

PUPA CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Öyle bir denizci ki rüzgârı pupasından aldı mı denizatı gibi gidiyor düşmanın üzerine.

PUPA KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- pupa yelken ilerlemek (veya gitmek)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

2
54
0
2
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN