Taharrüş ne demek, TDK'ya göre Taharrüş kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Taharrüş sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Taharrüş ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Taharrüş kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Taharrüş ne demek, TDK'ya göre Taharrüş kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Taharrüş ne demek? Taharrüş TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi taharrüş kelimesi. Peki taharrüş ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre taharrüş nedir, taharrüş kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Taharrüş kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Taharrüş kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

TAHARRÜŞ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Taharrüş kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Taharrüş kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre taharrüş kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Tırmalanma, kurcalanma, azdırılma

TAHARRÜŞ KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- taharrüş etmek

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡