Traksiyon ne demek, TDK'ya göre Traksiyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. Traksiyon karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. Traksiyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Traksiyon kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Traksiyon ne demek, TDK'ya göre Traksiyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Traksiyon ne demek? Traksiyon TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi traksiyon kelimesi. Peki traksiyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre traksiyon nedir, traksiyon kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

TRAKSİYON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Traksiyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Traksiyon kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre traksiyon kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Çekim
- Kırık kol veya bacağı yataktan yukarıya doğru kaldıran araç

TRAKSİYON CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Sol kolum alçıda. Sağ bacağım traksiyonla yukarı çekildi.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡