Aşiret düğününde takılanlar dudak uçuklattı! Milyonlarca lira değerinde takı takıldı!

Van’daki Gevdan Aşiretinin düğün töreninde gelin ve damada 6 milyon TL değerinde takı takılırken, masaya konan paraları ise 15 kişi saydı.

Gevdan Aşireti'nden iş adamı Azat Işık'ın kardeşi Ozan Işık, Diri Aşireti'nden iş adamı Abdullah Kaynar'ın kızı Gülcan Kaynar ile dünya evine girdi. Yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin katılım sağladığı bu olağanüstü düğün, son dönemlerin en göz alıcı etkinliklerinden biri oldu. Gelin ve damada takılan takılar ise hayrete düşüren bir görüntü sergiledi. 110 küçükbaş hayvanın kesildiği muhteşem düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 4 saat süren takı merasiminde damada 4 milyon TL nakit para hediye edilirken, gelinin boynuna kilolarca altın takıldı. Ayrıca, masaya konan paraları saymak için 15 kişi görevlendirildi.

"Harika Bir Düğün Oldu"

Düğünün sonunda bir konuşma yapan damadın amcası Gevdan Aşireti liderlerinden Şeyhmus Işık, "Harika bir düğün oldu. En önemlisi ise düğünlerin sorunsuz ve huzurlu geçmesidir. Bu nedenle mutluyuz. Düğünümüze katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, gelin ve damada mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Aşiret düğününde takılanlar dudak uçuklattı! Milyonlarca lira değerinde takı takıldı!

Birçok Ülkeden Katılım Sağlandı

Öte yandan, düğüne yaklaşık 5 bin kişinin yurt içi ve yurt dışından katıldığını belirten Toy büyüğü Haşim İnan, "Kuzey Irak, İran, Almanya gibi yerlerden düğünümüze katılım sağlayanlar oldu. Bunun yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa ve Mersin gibi yerlerden önemli iş insanları da katıldı. Düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyor, Ozan ve Gülcan çiftine ise ömür boyu mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu. Gülcan Kaynar ve Ozan Işık çifti, birlikteliklerini bu görkemli düğünle taçlandırdıklarını belirterek çok mutlu olduklarını ifade ettiler ve düğüne katılan herkese teşekkür ettiler.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar