Ekrem İmamoğlu'nun gizli toplantısı gündem oldu! Değişim isteyenler tek videoda!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısı sonrası yaptığı video gündem oldu Toplantıya, İmamoğlu'nun yanı sıra Özgür Özel, Engin Altay, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Selin Sayek Böke ve Onursal Adıgüzel gibi isimler katıldı.

İmamoğlu'nun CHP Zoom Toplantısı Görüntüleri Sızdırıldı: İçeride Neler Konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığı'ndan devirmek amacıyla düzenlediği Zoom toplantısının görüntü kaydı sızdırıldı. Toplantıya, İmamoğlu'nun yanı sıra Özgür Özel, Engin Altay, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Selin Sayek Böke ve Onursal Adıgüzel gibi önemli isimler katıldı. Görüşmede, parti içinde alternatif bir olağanüstü kurultay süreci ve örgütten görevden almalar konuşuldu.

Ekrem İmamoğlu: Toplantıya katılanların görüntüsü henüz görünmese de katılımcı olarak işaretlendiği için belki bağlanacaklardır. Özet olarak, Parti Meclisi süreci ve örgütten görevden almalar konusunda planlarımız vardı. Bu konuda Gökhan Bey bir süreç başlattı ve bazı imzalar toplandı. Ayrıca alternatif bir olağanüstü kurultay süreci için bir heyetin çalışması üzerine konuşuldu. Selin Hanım da Amerika'dan gelir gelmez bir çalışmaya başlayacaktı. Bugünkü toplantıda Selin Hanım da katılıyor. Öncelikle Parti Meclisi sürecini ele alalım, ardından olağanüstü kurultay olasılığına bakalım. Selin Hanım katıldığında içerik detayına geçebiliriz. Sonrasında mahalle seçimleri, genel kurullar ve kongreler gibi ilerideki etkinliklere odaklanalım. Yaklaşık bir saatlik bir toplantı yaparsak iyi olur.

Gökhan Günaydın: Parti Meclisi süreciyle ilgili olarak bir metin hazırlandı ve birkaç kişi tarafından imzalandı. Şu ana kadar 8 imza toplandı ve diğer kişilerin imzalarını da alacağız. Ayrıca Veli Ağbaba veya Murat Emir'in imzalarını da ekleyebiliriz. İmza sayısı pazartesi akşamına kadar 15'e ulaşacak. Ayrıca Genel Başkan'ın toplantıya katılmaması durumunda Parti Meclisi'nin toplanamayacağı iddiası ortaya atıldı. Bu durumda imza sayısını 32-33'e çıkararak tekrar Parti Meclisi listesi hazırlanabilir.

Tekin Bingöl: Şu ana kadar bazı illerden ve ilçelerden itirazlar geldi. Muş, Ağrı, Hakkari ve Mardin'den itiraz dilekçeleri posta yoluyla gönderildi. Van İl Başkanı başlangıçta itiraz etmeyeceğini söylemiş olsa da daha sonra değişiklik yapıldı ve dilekçesini göndereceğini belirtti. Pazartesi günü itirazlar tamamlanacak ve dilekçeler Genel Merkez'e sunulacak. Bununla birlikte Genel Başkan'ın toplantıya katılmaması durumunda ne yapılacağına dair bir plan yapılması gerektiği konuşuldu.

Bülent Tezcan: İtiraz dilekçelerinin basına geçilmeden Genel Merkez'e verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dilekçelerin bir an önce Genel Merkez'e ulaşması önemli. Daha sonra basına geçebilir ve dilekçeler üzerinden değerlendirme alabiliriz. Tören havasına girmemek, kayda girmek ve kayıt numarasını almak önemli. Daha sonra başka dilekçeler verilecek olursa ayrı bir durumu olabilir, ancak şu anda basına geçilmesi yeterli olacaktır.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar