Havuçlu ve Kabaklı Tart nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Havuçlu ve Kabaklı Tart tarifi

Havuçlu ve Kabaklı Tart nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Havuçlu ve Kabaklı Tart tarifi nasıldır? sorusu Gelinim Mutkafta programını izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte lezzetin yarıştığı programda malzemeleriyle birlikte bugün yapılan Havuçlu ve Kabaklı Tart tatlısı

Havuçlu ve Kabaklı Tart nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Havuçlu ve Kabaklı Tart tarifi

Gelinim Mutfakta 16 Mart 2020 Pazartesi itibariyle yeni bir haftaya başladı. Bu hafta gelinler Havuçlu ve Kabaklı Tart  yapıyor ve kayınvalideleri de gelinlerinin yemeklerini tanımaya çalışıyor. Peki Havuçlu ve Kabaklı Tart nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Havuçlu ve Kabaklı Tart tarifi nasıldır? Tüm detaylar haberimizde...

HAVUÇLU VE KABAKLI TART MALZEMELERİ NELERDİR?

Tart hamuru için Malzemeler:

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz


İç Malzemeleri:

  • 2 adet kabak (Orta Boy)
  • 4 adet havuç (Büyük Boy)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Havuçlu ve Kabaklı Tart nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Havuçlu ve Kabaklı Tart tarifi

HAVUÇLU VE KABAKLI TART NASIL YAPILIR?

Unu bir karıştırma kabına eleyin.

Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın.

Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin.

Tart kalıbını yağlayın.

Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin.

Fazlalıklarını kesin.

Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın.

Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Gelinim Mutfakta Yarışma Formatı

Gelinim Mutfakta yarışması Fatih Ürek’in sunumu ile dört kayın valide ve gelinlerinin yarıştığı ve her hafta cuma günü büyük ödülün verildiği ve bir gelin ve kayınvalidenin elendiği bir yarışmadır. Gelinim Mutfakta yarışması eğlenceli ve izleyiciyi ekrana çekebilecek bir program. Yarışmada gelinler kendilerine verilen süre içerisinde yemeklerini hazırlayacaklar, bu yarışta gelinleri an ve an izleyen kayınvalideler tabakların kime ait olduğunu bilmeden puanlama yapacaklar. yarışmaya gelinler kayın valideleri ile birlikte katılacaklar. Mutfakta her gelin kayın validelerinin talimatları ve yardımları ile en güzel yemekleri yapmaya çalışacaklar. Damak tadına uygun, hem görsel açıdan hem de lezzet açısından en güzel yemeği yapıp en yüksek puanı alan yarışmacı büyük ödülün sahibi olacak.

Gelinim Mutfakta ödülü nedir?

Gelinim Mutfakta’da gelinler cuma gününe kadar en yüksek puanı alırlarsa gelin ve kayınvalide birlikte birinci olacak ve 10 Bin Liralık 5 bileziğin sahibi olacak. Programda haftanın en düşük puanını alan gelin ve kayınvalide ise yarışmaya veda edecek ve yeni gelin ve kayınvalide yarışmaya katılacak. Gelinim Mutfakta yarışma olmasının ötesinde yeni tatların ve lezzetlerin ekranlara geleceği bir program olacak.

tarifi-5.jpgtarifi-4.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡