Poğaça tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Poğaça Nasıl Yapılır?

Poğaça nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Poğaça Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Poğaça tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Poğaça Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Poğaça nasıl hazırlanır, Poğaça yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Poğaça için Malzemeler:


1 adet yumurta sarsı 1  bardak yoğurt 1 bardak zeytinyağı 1 bardak margarin 1 paket kabartma tozu Alabildiğine un, tuz


Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir kap içine 3 bardak kadar un alıp ortasını açın. Bu boşluğa kabartma tozu, yağları, yoğurdu ve tuz katarak hamur yapın. Gerekirse un ekleyebilirsiniz. Bu hamuru 30dk dinlendirin. Ardından şekillendirip yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.


Poğaça 2. tarifi


Poğaça için Malzemeler:


3 adet haşlanmış patates, 4 adet yumurta, 1 bardak sıvıyağ, 1 bardak yoğurt, 1tatlı kaşığı maya, un


Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Patatesleri haşlayıp doğrayın. Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, maya ve alabildiği kadar un kullanarak hamur yapın. Bir saat dinlendirin. Hamurdan parçalar alarak aralarına patates koyup kapatın. Tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün. 170derecede pişirin.


 Poğaça 3. tarifi


1 bardak süt, 1 bardak sıvıyağ, 1 adet yumurta, 1tatlı kaşığı mahlep, 1çay kaşığı maya, alabildiği kadar un, 1 adet yumurta sarısı, 1 kaşık margarin, tuz, ılık su


Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Mayayı ılık suyla karıştırın. Süt, yağ, mahlep, yumurta, maya, tuz ve ılık suyla hamur yapın. Üzerini kapatıp 1saat bekletin. Ardından elinizle şekillendirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı margarin koyarak yumurta sarısı sürün ve 170derecede 15dk pişirin.


 Poğaça 4. tarifi


Poğaça için Malzemeler:


1kg un 3 yumurta 50  gr yaş maya 10  gr tuz 15  gr şeker peynir ¼ demet maydanoz


Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın, içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık su ekleyip bekletin. Karışımı hamur haline getirin ve 20 dakika kadar üzeri nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekleyin. Sonra ufak parçalar halinde bezeleyin ve yufka biçiminde açın. Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın. Bu karışımı az önce hazırladığımız yufkalara doldurun ve kapatın.Yarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsi de 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.


 Poğaça 5. tarifi


Poğaça için Malzemeler:


1  adet yumurta 1  paket yaş maya 1  bardak ılık su 1 su bardağı sıvıyağ 1  kaşık toz şeker Tuz Aldığı kadar un Margarin Üzeri için: Çörek otu ya da susam


Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Çukur bir kabın içerisine ılık su ve ılık sütü koyalım. Şeker ve mayayı içerisine ekleyip mayanın kabarbasını bekleyelim. Maya eriyip kabarınca sıvıyağını ekleyelim. Bir yumurtanın sarısını ayırıp beyazını koyup hepsini karıştıralım. Tuzunu serpip karıştırarak eşit dağılmasını sağğlayalım. Ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Yani hamur ne elinize yapışacak ne de sert olacaktır. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamurun mayalanması için bekletiyoruz. Hamurun mayalandığını anlamanız için parmağınızı bastırıp çektiğinizde şeklini tekrar alıyorsa olmuş demektir. Hamurdan küçük bezeler kopartıp ortasına bir parça margarin koyup avucunuzda yuvarlayın. Poğaçanızı istediğiniz şekli verebilirsiniz. Biraz daha hafif olmasını isterseniz içerisine peynir yada ne isterseniz koyabilirsiniz. Fırın tepsinizi yağlayıp minik poğaçalarınızı içerisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam serpin. Fırınınızı 180 derecede 10 dk ısıtıp tepsiyi öyle koyun. Poğaçaların üzeri kızarında pişmiş demektir


 Poğaça 6. tarifi


Pohaça için Malzemeler:


4 yumurta akı 3  bardak su veya süt 2  paket minik maya 3 yemek kaşığı şeker 1.5 yemek kaşığı tuz 1  paket erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ aldığı kadar un


Pohaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Kulak memesi yumuşaklığında olan hamura şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-3.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡