Son dakika | Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Putin'e bildirdi: Mariupol kenti ele geçirildi

Son dakika... Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'nın Mariupol kentinin ele geçirildiğini Devlet Başkanı Putin'e iletti.

Son dakika |  Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Putin'e bildirdi: Mariupol kenti ele geçirildi

Son dakika... 24 Mart'tan bu yana devam eden Rusya - Ukrayna savaşından kritik bir gelişme yaşandı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Putin'ê Mariupol kentinin ele geçirildiğini ileti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Mariupol’e çok sayıda ağır silah getirildiğini belirterek, operasyon hakkında bilgi verdi. Şoygu şunları söyledi:

 "11 Mart’taki kuşatma sırasında Ukrayna silahlı kuvvetleri, milliyetçi oluşumlar ve yabancı paralı savaşçıların sayısı 8 bin 100’den fazla idi. Şehrin kurtarılması esnasında 4 binden fazlası yok edildi, 1478’i esir alındı. Kalan 2 binden fazlası ise Azovstal Fabrikası sanayi bölgesinde kuşatılmış halde." 

Mariupol’den sivillerin ve yabancıların tahliyesi için 21 Mart’tan itibaren her gün koridor açıldığının bilgisini veren Şoygu, şehirden 142 bin 711 kişiyi tahliye ettiklerini ifade etti.

Şoygu, şehirde durumun sakin olduğunu, Azovstal’daki Ukrayna güçlerine yönelik operasyonun 3 veya 4 günde tamamlanacağını bildirerek “Bugün Mariupol, tamamen Rus ordusunun ve (sözde) Donetsk Halk Cumhuriyeti polisinin kontrolü altındadır.” dedi.

PUTİN'DEN "BASKIN YAPILMASIN" TALİMATI

Putin'in askerlerin bulunduğu çelik fabrikasına baskın yapılmamasını söylediği, orduya ise bekleme talimatı verdiği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise sanayi bölgesine yapılacak askeri operasyonun uygun olmadığını söyleyerek baskının iptal edilmesi talimatı verdi.

"SANAYİ BÖLGESİNİ SİNEK UÇMAYACAK ŞEKİLDE KAPATIN"

Rus askerlerinin sağlıklarını ve yaşamlarını düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Putin, “Bu sanayi bölgesindeki katakomplara ve yer altına girmeye gerek yok. Ancak bu sanayi bölgesini sinek bile uçmayacak şekilde kapatın.” diye konuştu.

SİLAH BIRAKMAYANLARA SESLENDİ

Azovstal fabrikasındaki Ukraynalı güçlere silah bırakma çağrısı yapan Putin, “Henüz silah bırakmamış herkesi bir kez daha davet ediyoruz. Rus tarafı, ilgili uluslararası yasal düzenlemelere uygun olarak onların hayatlarını ve iyi muameleyi garanti eder. Yaralananların tümüne nitelikli tıbbi yardım yapılacak.” dedi.

Putin, Mariupol’ün kontrol altına alınmasını başarı olarak nitelendirdi.

(AA)

 

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN