Turhan'dan uçak kazası açıklaması: Pilot inisiyatif kullanmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıkan uçağa ilişkin olarak,"Belli ki uçağı kullanan pilot inisiyatif kullanmış ama kontrol etmekte aciz kalmış. Belgeler toplantı, kara kutu incelendikten sonra gerçek ortaya çıkacak" dedi.

Turhan'dan uçak kazası açıklaması: Pilot inisiyatif kullanmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Turhan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan uçak kazasında pilotaj hatası olup olmadığı sorusuna, “Uçağı kullanan pilot inisiyatif kullanmıştır, inisiyatif kullandıktan sonra da uçağı kontrol etmekte aciz kalmıştır. Kara kutu içindeki bilgi, verilerin açıklanmasından sonra olay daha da aydınlanacak” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul - İzmir seferini yapan Pegasus Hava Yollarına ait yolcu uçağı 5 Şubat Çarşamba Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştı. Kazada 3 kişi ölmüş, 180 kişi ise yaralanmıştı. Kazanın ardından uçak enkazının kaldırılması için çalışmalar başlatılmıştı. Dördüncü gününde devam eden enkaz kaldırma çalışmalarında uçağın gövde kısmı ve kuyruk kısmı birbirinden ayrıldı. Ardındansa uçağın gövde kısmı vinç yardımıyla TIR'a konularak götürüldü. 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡