26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

Yükseköğrenim Kurumları Sınavı olan YKS'ye az bir zaman kalan adaylar sınava hazır gitmek için gerekli olan belgeleri araştırmaya başladı. Peki YKS sınavı için gereken belgeler nelerdir? YKS için gerekenler nelerdir 2021? İşte tüm ayrıntılar.

26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

YKS (Yükseköğrenim Kurumları Sınavı)'ye sayılı günler kala internette bu sınav hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Araştırılan bu bilgilerden birisi de gerekli belgelerin neler olduğu. Peki YKS sınavı için gereken belgeler nelerdir? 26-27 Haziran 2021 YKS için gerekenler nelerdir 2021? Tüm cevaplar haberimizde...

YKS İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR 2021?

Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin bulundurulması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar binalara giremeyecek.

Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekiyor.

Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacak.

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

YKS SINAVI İÇİN GEREKENLER NELERDİR?

Öncelikle  YKS’ye giderken Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını mutlaka yanınıza almanız gerekiyor. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriyle fotoğrafı yer alacak. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanlarında bulundurmayanlar, sınav binasına alınmayacak. Giriş belgesinin üzerinde fotoğrafınızın bulunması zorunlu. Bu belgenin yazıcıdan çıktısını alırken üzerindeki fotoğrafın görünür olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç, ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. olursa sınavınız geçersiz sayılacak. Sınava Giriş Belgesi’ni kaybedenler, internetten yenisini edinebilirler. Yanınızda bulundurmanız gereken diğer belge ise nüfus cüzdanı/T.C kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport. Bunların dışında Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar ile pasaportları olmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kimlik Kartı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

YKS İÇİN YAPILAN UYARILAR NELERDİR?

1) Sınavın yapılacağı sınıfa girdikten sonra bilgilerinizi doldurmak için cevap kağıtları dağıtılacak. Bu belgenin üzerinde adınız, TC Kimlik Numaranız ve fotoğrafınız olacak. Cevap kâğıdındaki bilgilerle sınava giriş belgelerindekini karşılaştırın. Bu, sizin sorumluluğunuzda. Eğer bir uyumsuzluk tespit edersiniz bunu salon görevlisine derhal bildirmeniz gerekiyor. Gerekli kontrolü yapmadan sizin için düzenlenmemiş evrakını kullanırsanız, sınavınız geçersiz sayılacak.

2) Kitapçıkların üzerindeki ‘soru kitapçık numarasını’ cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alana yazıp kodlamanız gerekiyor. Bunu yazıp kodlamaz veya yanlış yazarsanız, kağıdınız ÖSYM tarafından değerlendirilmeyecek. Bütün adaylara 9 punto cevap kâğıdı verilecek.

3) YKS’de tüm sorular çoktan seçmeli. Bu nedenle cevap kağıdında, derslerin yer aldığı bölümleri yuvarlağın dışına çıkmadan, belirgin bir şekilde doldurmalısınız. Yarım bir şekilde veya birden çok şıkkı doldurursanız, optik okuyucu cevabınızı değerlendiremez. Ayrıca optik okuyucular silik izleri de okuyabilir. Bu nedenle cevabınızı değiştirirseniz, düzgün bir şekilde silmelisiniz. Özellikle verilen bir cevap silinip yerine başka bir cevap işaretlendiğinde, çok iyi silinmeli.

4) Sınav başlamadan önce cevap kağıdınızı doldururken aklınıza takılan soruları salon görevlisine sormaktan çekinmeyin. Onlar sınav başlamadan önce gerekli işlemleri yapmanız için orada bulunuyor. Ancak ‘sınav başladıktan sonra’ görevlilere soru sormanız yasak.

5) Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra TYT’de ilk 100; AYT’de ilk 135; YDT’de ise ilk 90 dakika tamamlanmadan dışarı çıkamıyorsunuz. Ayrıca sınavın bitmesine 15 dakika kala da salon terk edilemiyor. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra salondan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak, binada bekletilecek.

6) Sınav sırasında konuşmak, kopya çekmek-vermek, salon görevlisine soru sormak, müsvedde kağıt kullanmak veya soru ile cevapları başka bir yere yazmak yasak. Ayrıca soru ve yanıtları cevap kağıdının arkasında yazar, diğer adaylardan kalem ve silgi gibi bir şeyler ister, cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlar, süre tamamladığındaysa çözme ve kodlamaya devam ederseniz sınavınız iptal edilir. Tüm bunlarla birlikte düzeni bozacak davranışlarda da bulunmanız gerekiyor.

26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

YKS SINAVI İLE İLGİLİ UYARILAR NELERDİR?

1.   Bu belge yalnız bu sınava giriş için kullanılır, başka hiçbir sınava giriş için kullanılamaz. Sınava Giriş Belgesi renkli veya siyah-beyaz olabilir.
2.   Sınava Giriş Belgeniz olmadan sınava girmeniz mümkün değildir. Sınav günü belgenizi yanınızda bulundurmayı kesinlikle unutmayınız. Belge üzerinde fotoğrafınızın bulunması zorunludur. Bu belgenizin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğrafınızın olmasına özen gösteriniz. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.
3.   Sınava girerken, bu sınava ait Sınava Giriş Belgenizle birlikte, üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanınızı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartınızı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportunuzu veya KKTC Kimlik Kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanınızda soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin sizi kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde sizi tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğrafınız ve T.C. Kimlik Numaranız bulunmalı, pasaportunuzun süresi geçerli olmalıdır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü / barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
4.   Harita Bilgisi, sınav binasına en yakın konumu göstermektedir. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden en az bir gün önce mutlaka gidip görünüz.
5.   Bu belgede yazılı olan binadaki salondan başka bir salonda sınava giremezsiniz, girdiğiniz takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır. Sınav salonları kamera ile kayıt altına alınacaktır.
 6.   Tüm adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan sınav uygulamalarına ilişkin güvenlik tedbirlerine uymak zorundadır.
7.   Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
8.   Sınavın yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle aranacak; adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç) her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla, (şeffaf/numaralı gözlük hariç) banka/kredi kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlar ile sınav binasına kesinlikle girilemeyecektir.
9.   Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle geliniz.
10.   Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.
11.   Sınav sırasında cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen veya sınava 8. maddede belirtilen eşyalardan herhangi biri ile giren adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
12.   Sınavınızı tamamladıktan sonra cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı (sayfaları eksiksiz olarak) salon görevlilerine teslim ediniz. Sıra üzerinde bırakmayınız.

26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

YKS SINAVI NE ZAMAN?

2021-YKS 1. OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT)

Sınav Tarihi:

26.06.2021 10:15

Sonuç tarihi

04.08.2021

2021-YKS 2. OTURUM ALAN YETERLILİK TESTLERİ (AYT)

Sınav Tarihi:

27.06.2021 10:15

Sonuç tarihi

04.08.2021

2021-YKS 3. OTURUM YABANCI DİL TESTİ (YDT)

Sınav Tarihi:

27.06.202115:45

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

DİKKAT: Adaylar, sınavın sabah  oturumlarında  saat  10.00’dan  sonra;  öğleden  sonra  oturumunda  ise  saat 15.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YKS belgeleri erişime açıldı.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

26- 27 Haziran 2021 YKS sınavı için gerekenler |Üniversite sınavı için gerekli belgeler 2021

YKS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunur.

Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunur.

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanır.

Adaylar, TYT ve AYT için belirlenen standart puanlar ile doğru sayılarını çarparak tahmini TYT AYT puan hesaplama sonuçlarına ulaşırlar. Adayların puanının hesaplanabilmesi için testlerde bulunan bölümlerden en az 0,5 ham puanın alınması zorunludur.

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları 250-500 olacaktır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.

Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50'nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Daha sonra bu OBP, herkes için tek katsayı olarak kullanılan 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanacaktır.

Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP'ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecek.

Yani okul puanları hesaplanırken herkes için tek katsayı kullanılacak. Tüm öğrencilerin OBP'si 0.12 katsayısı ile çarpılacak.

Öğretmen lisesi mezunları alanlarındaki öğretmenlik bölümlerini seçtiğinde ve meslek lisesi mezunları da kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde (MTOK bölümleri hariç diğer 4 yıllık lisans bölümleri) OBP'leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak (En fazla 30, en az 15 net puan gelecek) ve bulunan değer, 0.12 katsayısıile hesaplanan puana eklenecek. Yani toplamda okul puanları 0.12 + 0.06= 0.18 ile çarpılarak toplamda en fazla 90 puan olabilecek.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Uçan Otomobil Gerçek Oldu! Yol aracından bir anda uçan otomobile dönüştü, İlk turunu gökyüzünde gerçekleştirdi!
Uçan Otomobil Gerçek Oldu! Yol aracından bir anda uçan otomobile dönüştü, İlk turunu gökyüzünde gerçekleştirdi!
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
Borsa tarihinde bir rekor kırıldı: 10 bin puanı aştı!
Borsa tarihinde bir rekor kırıldı: 10 bin puanı aştı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne?  Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne? Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
Çok Okunanlar
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
BİM 30 Nisan Salı 2024 Aktüel ürün kataloğunu yayınladı| Süt, Peynir, Yoğur, Tereyağı, Sucuk, Köfte...
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
29 Nisan 2024 Pazartesi günlük tüm Burç yorumları| Yeteneğiniz, size beklenmedik fırsatlar sunabilir
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Kenarda altını olanlar bunu bilmiyorsunuz! 2025 yılı için öyle bir tahmin geldi ki
Kenarda altını olanlar bunu bilmiyorsunuz! 2025 yılı için öyle bir tahmin geldi ki
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor