Kurban bayramı tatili kaç gün 2021? Kurban bayramı tatil günleri

Kurban Bayramına çok az kaldı. Ramazan Bayramı'nın geride kalması sonrasında, özellikle çalışan vatandaşlar Kurban Bayramı tatilini dört gözle bekliyor. Bayram öncesi en çok merak edilen soruların başında, "Kurban bayramı tatili kaç gün 2021? " sorusu geliyor. İşte Kurban bayramı tatil günleri...

Kurban bayramı tatili kaç gün 2021? Kurban bayramı tatil günleri

Kurban Bayramı yaklaştıkça tatil yapmayı özleyen vatandaşlar bayramda kaç gün tatil yapacaklarını merak ediyor. Özellikle son günlerde çokça  aratılan " Kurban bayramı tatili kaç gün 2021? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 yılına ilişkin yayımladığı Dini Günler Listesi'ne göre Kurban Bayramı'nın tarihleri belirlendi. İşte Kurban bayramı tatil günleri...

Kurban bayramı tatili kaç gün 2021 ? Kurban bayramı tatil günleri

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2021?

Bu sene Kurban Bayramı'nın arife günü 19 Temmuz 2021 Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 20 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak ve 23 Temmuz 2021 gününde sona erecek. Toplamda tatil 4 gün sürecek. Ayrıca 24 Temmuz Cumartesi ve 25 Temmuz Pazar günleri kamuda çalışanlar için tatil olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin bir önceki günle de birleştirilerek 9 güne uzatıldığını açıkladı. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre; Kurban Bayramı tatili 16 Temmuz Cuma akşamında 26 Temmuz'a kadar tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ 2021

Kurban Bayramı Arife Günü: 19 Temmuz 2021 Pazartesi

Kurban Bayramı 1.Günü: 20 Temmuz 2021 Salı 

Kurban Bayramı 2.Günü: 21 Temmuz 2021 Çarşamba

Kurban Bayramı 3.Günü: 22 Temmuz 2021 Perşembe

Kurban Bayramı 4.Günü: 23 Temmuz 2021 Cuma

Kurban bayramı tatili kaç gün 2021 ? Kurban bayramı tatil günleri

KURBAN İBADETİNİN MAHİYETİ VE HÜKMÜ NEDİR?

Diyanet'in bildirdiği üzere; sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Kurban bayramı tatili kaç gün 2021 ? Kurban bayramı tatil günleri

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir Müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- Müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

 

8
8
8
8
8
8
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡