Bilişim Personeli Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Bilişim Personeli maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Bilişim Personeli iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Bilişim Personeli iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Bilişim Personeli Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Bilişim Personeli görev tanımı nedir, Bilişim Personeli ne iş yapar, Bilişim Personeli olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Bilişim Personeli mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Bilişim Personeli Tanımı;

bilgiyi dönüştüren, oluşturan ve tanımlayan algoritmik süreçler bulan ve bunları uygun soyut yöntemler ile formüle eden kişidir. Bu meslek unvanına sahip olanlar, bilgisayar sistemleri aracılığı ile elde ettikleri bilgileri, kurumun yönetim ve işletme alanında yaşadığı sorunları çözmek için kullanan kişilerdir.

Bilişim Personeli Maaşı Ne Kadar? 2023 Bilişim Personeli Maaşları

Bilişim Personeli maaşı ortalama aylık 22253 _TL’dir. En düşük Bilişim Personeli maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 36000 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Bilişim Personeli iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Bilişim Personeli İş İlanları İçin Tıklayın

kac-para.jpg

Bilişim Personeli Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans

Bilişim Personeli Ne İş Yapar?

Oluşturdukları sistemin etkin bir şekilde işlemesi için mevcut yazılım ve donanımın kesintisiz çalışmasını sağlamak, Sistem üzerinde tüm personelin giriş yapıp, yönetebileceği ayrı paneller oluşturmak, Personel için farklı kullanıcı adı ve şifre oluşturup bunları personele iletmek, Personelin iletişim imkânlarının sürekliliğini sağlamak, Farklı departmanlar üzerinde kullandığı program ve cihazlarla ilgili kendi sorumluluk alanı hakkında değerlendirme yapmak, Gerekli desteği personele vermek, Uygulamaları denetlemek, Arıza tespiti yapmak ve kısa sürede programı çözüme kavuşturmak, Personellerin bilgisayarlarına ilgili programı kurmak, Sisteme yeni katılan kişilere IP numarası vermek ve kayıt yapmak, Bilgisayar arızalarını garanti kapsamı bitmemişse, ilgili birimlere yaptırmak.

Bilişim Personeli Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Bilgi Ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleri

Meslek Birim Grubu :

Uygulama Programcıları

Bilişim Personeli Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Bilişim Personeli mesleğinin meslek kodu 2514.07 olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Bilişim Personeli maaşlarına ek sizlerde Bilişim Personeli mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

 

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN