Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog Maaşı Ne Kadar? 2023 Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog Maaşları

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı ortalama aylık 19500 _TL’dir. En düşük Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı 14625 _TL, En yüksek ise 24375 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

2131.08

Meslek Adı :

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Yaşam Bilimleri İle İlgili Profesyonel

Meslek Mensupları Meslek Birim Grubu :

Biyologlar, Botanikçiler, Zoologlar Ve İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Lisans

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :

Canlı sistemlerden veya canlı sistemleri model alarak yeni sentetik ürünler geliştiren, biyolojik malzemelerin yapı, işlev ve etkileşimlerini inceleyen, gen yapılarının karşılaştırmalı çalışmaları (genomik), protein yapılarını inceleyen, (proteomik), biyoloji, bilgisayar bilimleri ve bilgi teknolojilerini bir araya getiren biyoinformatiği kullanarak günümüzde çevre, gıda, tarım, malzeme ve sağlık gibi alanlardaki problemlere çözümler araştıran nitelikli kişidir

 Görev ve İşlem Basamakları :

Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog; İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) (2131.09 Moleküler Biyoloji Ve Genetikçi (Moleküler Biyolog)) mesleğinde belirtilen işlere ilaveten genel rehberlik altında işletmenin ihtiyaçlarına göre belirlenmiş sentetik yöntemler ve teknikler kullanarak çeşitli laboratuvar işlemlerini yapmak,

b) Canlıların moleküler yapıları hakkındaki bilgisini ve nanoteknolojiyi kullanarak biyolojik bilimler (Nörobiyoloji, Hücre Biyolojisi, Ekoloji, Bitki Biyolojisi, Biyokimya, Genetik, İmmünoloji, Zooloji), malzeme bilimi, tıp ve savunma sanayi gibi stratejik sektörlere nitelikli ürünlerin geliştirilmesi ve üretim teknolojilerinde çalışmalar yürütmek,

c) Yüksek verimli mahsuller, hastalıklara dirençli çiftlik hayvanları, gen terapisi tedavileri, ilaçlar ve biyoyakıtlar gibi ürünlerin geliştirilmesi çalışmalarını yapmak,

d) Mikrobiyoloji, moleküler biyoloji ve hücre biyolojisine dayalı laboratuvar çalışmalarını yapmak,

e) Tarım, gıda imalatı, sağlık ve ilaç gibi farklı endüstrilerde ürün geliştirme ve üretim aşamalarında çalışmak,

f) Santrifüjler, spektrofotometreler ve kromatografik analizler gibi deneyleri yapmak ve izlemek için gerekli alet ve laboratuar ekipmanlarını kullanmak.

g) İleri Düzeyde uzmanlaşan biyoteknologlar, uygulamalı ve deneysel çalışmalardan elde edilen verileri kaydederek raporlar hazırlamak,

h) Bilimsel araştırma tasarlamak, verileri analiz etmek ve prosedürler geliştirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

YORUM KAT: Yukarıdaki Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN