Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı  Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı Maaşı Ne Kadar? 2023 Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı Maaşları

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı maaşı ortalama aylık 29475 _TL’dir. En düşük Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı maaşı 18000 _TL, En yüksek ise 40950 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

3434.04

Meslek Adı :

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Hukuk, Sosyal, Kültür Ve Benzeri Alanlar İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Sanat, Kültür Ve Mutfak İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Şefler (Yiyecek Hazırlama Ve Sunum Hizmetleri)

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :

Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi konularında donanımlı, gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden, sorumluluğundaki görevlilerle birlikte yemek pişirme kültür ve aktivitesini resim, heykel, müzik, felsefe ve görgü kuralları ile birleştirerek görsel şölen içerisinde sunabilen kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı , işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Dünya mutfak kültürü, sanat tarihi, yemek tarihi konularında her türlü yerli ve yabancı yazılı veya görsel yayınları takip etmek, çıkan sonuçları değerlendirmek, konu ile ilgili raporlar düzenlemek, ilgilileri bilgilendirmek, istatistikî bilgiler elde ederek muhafaza etmek,

b) Türk mutfak kültürünü ve yemeklerini dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve geliştirilmesi için çalışmalar ve uygulamalı sunumlar yapmak,

c) Yaptığı araştırmalar doğrultusunda, yeni ürünlerin oluşturulması ve daha ekonomik üretim tekniklerinin geliştirilmesine yönelik projeler hazırlamak, bunların uygulanmasını sağlamak,

d) Gıda maddelerinin özelliklerini kaybetmeden uzun süre korunması, ham maddelerden daha verimli olarak yararlanılması, artık maddelerin değerlendirilmesi, yeni ürünlere dönüştürülmesi ya da zayiatın en az düzeye indirilmesi konularında araştırma yapmak,

e) Üretim sırasında çıkabilecek sorunları teknik bilgi ve becerisiyle gidererek, işlevsel yönetimin devamını sağlamak,

f) Yönetici olarak, diğer üretenlerle rekabet edebilecek en uygun üretim yöntemlerini araştırmak, en iyi ve ekonomik ürünün üretilmesi konusunda düşük maliyet çalışmaları yapmak,

g) Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetlemek, yönetim ve kalite kontrolünü yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Güncel Meslek : EVET

YORUM KAT: Yukarıdaki Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

5
1
1
0
0
5
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN