Telekomünikasyon Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Telekomünikasyon Mühendisi maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Telekomünikasyon Mühendisi iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Telekomünikasyon Mühendisi iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Telekomünikasyon Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Telekomünikasyon Mühendisi görev tanımı nedir, Telekomünikasyon Mühendisi ne iş yapar, Telekomünikasyon Mühendisi olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Telekomünikasyon Mühendisi mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Telekomünikasyon Mühendisi Tanımı;

Telekomünikasyon ve radyolink sistem ve teçhizatının projelerini yapan, bunların inşa, tesis, işletme, bakım ve onarım işlerini yapan kişidir.

Telekomünikasyon Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 Telekomünikasyon Mühendisi Maaşları

Telekomünikasyon Mühendisi maaşı ortalama aylık 19253 _TL’dir. En düşük Telekomünikasyon Mühendisi maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 30000 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Telekomünikasyon Mühendisi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Telekomünikasyon Mühendisi İş İlanları İçin Tıklayın

kac-para.jpg

Telekomünikasyon Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Telekomünikasyon Mühendisi Ne İş Yapar?

Telekomünikasyon Mühendisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a)    Esas görevleri Elektrik Mühendisi (Genel)(2143.04) de belirtilen benzer işleri yapmak,
b)    İşaretlerin, haberlerin, yazıların, resimlerin, seslerin veya benzer her çeşit bilgilerin tel, radyo, optik veya başka elektromagnetik sistemlerle iletimini, yayımını veya alınmasını sağlayan telekomünikasyon ve radyolink sistemlerinin kurulmasını ve işletilmesini sağlamak,
c)    Bu sistemlerin bakım ve onarımında ihtisas sahibi olarak  gerekli bakım ve onarımı sağlamak,      vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Telekomünikasyon Mühendisi Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Elektroteknoloji Mühendisleri

Meslek Birim Grubu :

Telekomünikasyon Mühendisleri

Telekomünikasyon Mühendisi Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Telekomünikasyon Mühendisi mesleğinin meslek kodu 2153.01 olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Telekomünikasyon Mühendisi maaşlarına ek sizlerde Telekomünikasyon Mühendisi mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN