Tıbbi Kayıt Elemanı Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Tıbbi Kayıt Elemanı maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Tıbbi Kayıt Elemanı iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Tıbbi Kayıt Elemanı Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Tıbbi Kayıt Elemanı maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Tıbbi Kayıt Elemanı pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Tıbbi Kayıt Elemanı nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Tıbbi Kayıt Elemanı olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Tıbbi Kayıt Elemanı Maaşı Ne Kadar? 2023 Tıbbi Kayıt Elemanı Maaşları

Tıbbi Kayıt Elemanı maaşı ortalama aylık 11663 _TL’dir. En düşük Tıbbi Kayıt Elemanı maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 14820 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Tıbbi Kayıt Elemanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Tıbbi Kayıt Elemanı İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

3252.05

Meslek Adı :

Tıbbi Kayıt Elemanı

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Sağlık İle İlgili Diğer Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Tıbbi Kayıt Ve Sağlık Bilgisi Teknisyenleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :

Sağlık hizmetlerinin devamlılığı esası ile tıbbi iş ve işlemlerin gerektirdiği haberleşme, yazışma, randevu,hasta ve kayıtların takibi işlemlerini yapan kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Tıbbi Katıt Elemanı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutmak, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürmek,

b Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalama ve arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütmek,

c) Belirlenen sınıflandırma ve kodlama sistemlerine göre klinik kodlama işlemlerini yapmak,

d)Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derlemek,sonuçlarını raporlamak,

e) Hasta dosyaları arşivinin kurulum ve işleyişinde işlemleri yapmak,

f)Hasta dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini sağlamak,

g)Hastanın Taburcu ve transfer işlemlerini yapmak,kurumlararası iletişimi sağlamak,

h) Hastanın sağlık kuruluşuna ilk başvurusundan taburcu olana kadar yaptığı işlemleri sisteme kaydetmek ve kayıtların kontrolünü yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Güncel Meslek : EVET

YORUM KAT: Yukarıdaki Tıbbi Kayıt Elemanı maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN