YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi?

YKS sınavı hafta sonu iki gün uygulanacak. Cumartesi ve Pazar günü sınava girecek olan milyonlarca aday toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Peki YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi? İşte tüm merak edilenlerin yanıtları.

YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi?

26 Haziran Cumartesi günü YKS'nin birinci oturumu TYT uygulanacak. 27 Haziran Pazar günü ise YKS'nin ikinci oturumu AYT ve üçüncü oturumu YDT gerçekleştirilecek. Sınava girerken adayların yanlarında bulunması gerekenler ve yasak olan araç gereçler duyuruldu. Peki YKS'ye akbille girilir mi? YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi?

YKS GÜNÜ OTOBÜSLER BEDAVA MI 2021?

Hafta sonu iki gün üniversite sınavına katılacak adaylara bazı illerde toplu taşıma ücretsiz olacak. İşte toplu taşımanın ücretsiz olacağı iller.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan YKS açıklamasında, "Hafta sonu gerçekleşecek olan YKS'de tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Sınava girecek öğrencilerimiz için hafta sonu toplu ulaşım araçlarımız ücretsiz hizmet verecektir" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de,  ''EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs ve raylı sistemler ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenciler sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler, sınav gününde ücretsiz yararlanabilecekler. Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.'' açıklamasında bulundu.

İBB dahil diğer iller ise henüz bir duyuru yayımlamadı. 

Listede yer almayan şehirler için vatandaşlar kendi illerinde ulaşımın ücretsiz olup olmadığını belediyeden öğrenebilir.

YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi?

YKS'YE AKBİLLE GİRİLİR Mİ?

YKS kılavuzunda yer alan bilgiye göre adaylar ve görevliler sınava girerken yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek. 

YKS OTURUMLARI SAAT KAÇTA?

*Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'de

*Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15'de

*Yabancı Dil Testi (YDT) saat 15.45 yapılacak.

YKS günü otobüsler bedava mı 2021? Sınav günü otobüsler ücretsiz mi 2021? YKS'ye akbille girilir mi?

2021 YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2021-YKS) 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğunu açıkladı.

Aygün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Lise son sınıfta olan aday sayımız 955 bin 632 (yüzde 36,6), lise mezunu olup bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olan aday sayımız ise 997 bin 137 (yüzde 38,2). Bir yükseköğretim programına yerleşmiş aday sayımız ise 373 bin 731 (yüzde 14,3), bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayımız 227 bin 128, (yüzde 8,8). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayımız da 54 bin 275 (yüzde 2,1)." ifadelerine yer verdi. 

 

14
7
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡