Turist Rehberi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Turist Rehberi maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Turist Rehberi iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Turist Rehberi iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Turist Rehberi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Turist Rehberi görev tanımı nedir, Turist Rehberi ne iş yapar, Turist Rehberi olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Turist Rehberi mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Turist Rehberi Tanımı;

Yerli ve yabancı turistleri Türkiye'nin görülmeye değer yerlerine götüren, onlara bu yerlerin tarihi, kültürel, doğal ve diğer özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi veren, turistlerin sorunlarının çözümüne yardımcı olan kişidir.

Turist Rehberi Maaşı Ne Kadar? 2023 Turist Rehberi Maaşları

Turist Rehberi maaşı ortalama aylık 19253 _TL’dir. En düşük Turist Rehberi maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 30000 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Turist Rehberi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Turist Rehberi İş İlanları İçin Tıklayın

2.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

5113.02

Meslek Adı :

Turist Rehberi

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Hizmet Ve Satış Elemanları

Meslek Alt Ana Grubu :

Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar

Meslek Grubu :

Seyahatlerde Hizmet Veren Elemanlar, Kondüktörler Ve Otobüs Muavinleri İle Rehberler

Meslek Birim Grubu :

Seyahat Rehberleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Önlisans

Görev ve İşlem Basamakları :

Turist Rehberi , işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Yabancı turistlerin yurda girişleri sırasında, Türk turistlerin yurtdışı gezilerinde vize, pasaport, gümrük vb. işlemlerinde yardımcı olmak,

b) Turistlerin sağlık belgeleri, kambiyo ve döviz işlemleri, kredi kartları, haberleşme gibi gezi ile ilgili işlemlerine yardım etmek,

c) Hastalık, yaralanma, ölüm vb. her türlü sağlık sorunlarının çözümünde ilgili yerlerle bağlantı kurmak,

d) Turistleri gezi programında yer alan müzeler, tarihi binalar, antik kentler, doğal güzelliği olan yerlere götürmek ve bu yerlerin özelliklerini tanıtmak,

e) Turistleri ülkemize özgü yemek, halkoyunları, müzik gibi kültür ürünlerini tanıyabilecekleri yerlere götürmek,

f) Gezi sırasında ihtiyaç duyulduğunda ilk yardım yapmak,

g) Mesleğe ilişkin gelişmeleri takip etmek ve uygulamak,

h) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurallara uymak, uyulmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Güncel Meslek : EVET

YORUM KAT: Yukarıdaki Turist Rehberi maaşlarına ek olarak sizlerde Turist Rehberi mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

1
6
1
2
1
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
2 Yorum